Miért nem vagyok jó semmiben?

2013.03.09.
17 éves lány vagyok és annyi mindennel próbálkoztam már.
Javasolták írjak könyvet, mert jól fogalmazok, megtettem, többet is írtam majd teljes mértékben lefikázták.
Azt mondták szépen rajzolok, de csak akkor megy tényleg jól, hogyha valamit lemásolok, vagy megnézem hogy kéne nekikezdeni. Szóval ez sem én vagyok igazából. Habár ebbe menekülök ha baj van.
Semmilyen sportban nem vagyok jó. Lovagolni szeretnék de nincs rá anyagi fedezet, és amikor tanultam (2 hét) akkor is picit ott volt bennem a félsz hogy leeshetek. Tehát ez is kilőve.
Nem mondom magam annyira rossz tanulónak mert gimnáziumba járok és 4-s körüli átlagom van, de még ebben sem vagyok nagyon jó.
Továbbá nagyon erősen foglalkozom a nyelvvel és abból sem vagyok maximalista. Az sem úgy megy mint ahogyan szeretném.
Hangszeren sose játszhattam mert arra sincs anyagi fedezet, de igazából az ének tanárom kijelentette hogy kottát olvasni nem tudok, úgyhogy szintén lőttek még ennek is.
Itt a gyakon szoktam tanácsokat osztogatni, de még ha úgy gondolom hogy egészen normálisan válaszoltam azt is lepontozzák, tehát akkor ezek szerint az sem jó.
Főzés, nem tudom és igazából le sem köt. Tudom szégyen lány létemre, de anyáék azt mondták, hogy vagy tanulok vagy besegítek a házimunkába. Tanulást választottam.
Takarítani szeretek, arra meg a kemény tanulás mellett sokszor nem jut időm szóval anyáék megcsinálják helyettem...
Akkor próbálkoztam már a fotózással, szeretem, de mikor látom hogy másoknak mennyivel jobb képei lesznek elbizonytalanodom. Mert tényleg sokkal jobbak és ezt mások is megmondják.
Mit tegyek? Hogyan találjam meg önmagam?

Szakértőnk válasza a Miért nem vagyok jó semmiben? kérdésre

Kedves Levélíró!

Azt gondolom, teljesen természetes emberi dolog, hogy nem tudunk mindent már eleve tökéletesen, ráadásul úgy, hogy jól is érezzük benne magunkat! Kicsit úgy tűnik, az alapján, amit írsz, mintha ilyesmit keresnél. Nagyon kevesen születnek zseninek, ráadásul az, ha valaki egy valamiben kiemelkedően tehetséges, általában az élet egyéb területeinek a rovására megy. Azt gondolom, kicsit túl magas elvárás, hogy például 2 hét alatt teljes magabiztossággal lovagolni tudj vagy anélkül, hogy megtanulnál kottát olvasni, tudjál kottát olvasni. Azt javasolnám, inkább próbáld valahogy megtalálni azt, amit tényleg szívesen csinálsz, vannak rá anyagi kereteid és fektess bele időt és energiát, hogy idővel egyre jobban csináld! Ha pedig kiderül, hogy tényleg nem vagy benne kiemelkedően tehetséges, attól még nyugodtan megtarthatod hobbinak és kereshetsz mást, amit szívesen csinálsz és meg tudsz majd belőle élni.

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor