Miért vagyok ilyen gyenge lelkileg?

2013.03.08.
Kedves szakértő!
17 éves vagyok és lány. Boldog, tényleg nagyon boldog párkapcsolatban élek. Tegnap a barátom egy picit megviccelt ezzel nem is volt baj nem vettem komolyan, de amikor elköszöntünk és megölelt meg megpuszilt és mondta, hogy esze ágában sincs kidobni engem, hisz nagyon szeret, egyszerűen sírva fakadtam. Akkor is volt ilyen, amikor együtt aludtunk és beszélgettünk még éjjel az ágyban és azt mondta hogy sok barátnője volt már, de a nevükre sem emlékszik. (amúgy 24 éves) És, hogy az én nevemre mindig emlékezni fog és akar is. Szintén elkapott a bőgés.
Na most az a kérdés miért vagyok ennyire gyenge lelkileg?
És csak akkor sírom el magam mások előtt ha boldog vagyok. De ez nem csak a barátommal fordul elő hanem anyukámékkal is. Annyira jól esik valami, akkor elkap a sírás.
Az előző kapcsolatomban meg úgy az egész életemben sok baj ért és bántás. Nyáron sokszor volt, hogy nem volt nap amikor ne sírtam volna el magam éjjel. Talán ezért?
Előre is köszönöm!

Szakértőnk válasza a Miért vagyok ilyen gyenge lelkileg? kérdésre

Kedves Levélíró!

Szerintem ne aggódj amiatt, hogy érzelmes vagy! Ez nem gyengeség! Teljesen természetes, hogy amikor intenzívebb érzelmi állapotba kerülünk, azt igyekszünk valamilyen módon kifejezni. Úgy tűnik, nálad ez automatikusan a sírás. Az emberi együttélésben nagyon fontos az érzelemkifejezés, hiszen abből tudhatja a környezeted, hogy éppen hogy érzed magad. Szerintem jó dolog, hogy azok, akiket szeretsz, láthatják, mi hogyan érint érzelmileg! Talán az, hogy olyan sok rossz ért a múltban, azzal jár, hogy a boldogságot is kicsit intenzívebben éled meg. Ott lehet benned a sok rossz élmény, a velük együtt járó negatív érzésekkel, melyekhez viszonyítva a boldogságod még nagyobbnak, az elvesztése pedig még félelmetesebbnek tűnhet.

Minden jót!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor