Hogy kezdjek neki?

2013.02.18.
Megszeretnék változni,hogy önmagam lehessek nem pedig az a csúnya nyuszi aki voltam, azt már tudom, hogy elsőnek el kell fogadnom önmagamat és így mások is jobban elfogadnak majd fogadni, bár vannak akik így is elfogadnak de ez így nem az igazi, és ehhez több idő kell: ez a rész már egész jól megy nyíltabb vagyok iskolában és próbálok minél többet beszélni.
Viszont innen tovább hogy? vegyek új ruhákat, kicsit sminkeljem magam, és sztem le kéne fogynom mert van 1 kis felesleg rajtam, a frizurámat viszont nem akarom nagyon változtatni de lehet, hogy az is kéne hogy 100%-an jól érezzem magam a bőrömben és ezt mások is lássák. (de nem akarok kifent-kikent plázacica lenni csak önmagam)

Szakértőnk válasza a Hogy kezdjek neki? kérdésre

Kedves Levélíró!

Szerintem jól hangzik, hogy a külsődet úgy alakítsd, hogy jól érezd benne magadat! Ne tartson vissza, hogy "kifent-kikent plázacica" lennél! Úgy tűnik, azt a külsőt nem érzed magadénak, így, ha arra koncentrálsz, magadat hogy jelenítsd meg úgy, hogy jó érzéseket keltsen benned, valószínűleg könnyen elkerülheted ezt a végeredményt.

Segíthet saját magad elfogadásában, ha olyan célokat tűzöl ki magad elé, melyek bár elérhetők, meg is kell értük dolgoznod. Szervezz olyan programokat, melyek pozitív élményeket adnak, hogy ténylegesen legyen olyan, amikor egyszerűen csak jól érzed magad a bőrödben! Vedd észre, milyen sokan állnak pozitívan hozzád ! Nem az a cél, hogy mindenki szeressen, hanem az, hogy megismerjenek, érezzék, hogy nyitott vagy a kapcsolatokra és megtaláld azokat, akikkel jól érzed magad! Segíthet, ha igyekszel az érzéseidet is elfogani, akkor is ha negatívak. Írd le, hogy milyen gondolatok és érzések kavarognak benned és igyekezz konstruktív formában kifejezni őket.

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor