Mit tegyek hogy ne piruljak el állandóan?

2013.02.11.
Jó napot!
2 éve hogy felsős lettem és azóta sok verset kell tanulni, többször kell felelni! És amikor a verset kell mondani az egész osztály előtt, és elrontom, akkor nagyon el szoktam pirulni! Na jó nem pirulok, hanem inkább durvábban vörösödök, de nagyon durván!
És ha tudom hogy pirulok akkor még jobban el szoktam és már égni szokott a fejem! Mit tegyek hogy ne piruljak el olyankor amikor rosszat mondok, vagy tévedek, vagy csak simán pirulok??
Köszönöm válaszukat! :D

Szakértőnk válasza a Mit tegyek hogy ne piruljak el állandóan? kérdésre

Kedves Levélíró!

A pirulás egy teljesen természetes folyamat, amikor zavarba jössz. Ez teljesen rendben van egy olyan helyzetben, amikor ki kell állnod az osztály elé. Figyeld csak meg, sokan mások is elpirulnak ilyenkor. Ugyanakkor, minél inkább izgulsz amiatt, hogy mennyire látszik rajtad a zavarod, annál jobban zavarba kerülsz és vörösödsz tovább. Így belekerülsz egy önmagát erősítő körbe. Az segíthet, ha megpróbálsz kilépni belőle és elterelni a figyelmedet arról, hogy vajon milyennek látnak mások. Koncentrálj a versre, kapd el a gondolataidat, amikor magadra irányulnának, vegyél egy nagy levegőt és figyelj bármi másra saját magadon kívül! Tudatosítsd magadban, hogy normális egy kis pirulás, amikor felelsz és nézd meg, mások hogy viselkednek az órán, milyen az időjárás, stb.

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor