Hipochondria?!?

2013.02.07.
Már egy éve vannak rosszulléteim! sok orvosnál voltam már,de sehol semmi,azt mondták,egészséges vagyok.
Akkor miért vagyok rosszul szinte mindig?csak beképzelem?
Hipochondriás vagyok? Emellett nagyon ingerült vagyom mostanában,minden zavar, a barátommal is mindenen összeveszünk,természetesen miattam,mert egyszerűen képtelen vagyon nyugodtan,és normálisan viselkedni :((
mit tegyek? kezdek belefáradni ebbe!!!

Szakértőnk válasza a Hipochondria?!? kérdésre

Kedves Levélíró!

Nehéz így, ennyi információ alapján bármit is mondani a rosszulléteidről. Fontos lenne, hogy milyen jellegűek, milyen helyzetben jönnek elő, hogyan hatnak az életedre, milyen következményekkel járnak, stb. Az mindenesetre valószínűnek tűnik a az orvosi vizsgálatok alapján, hogy lelki eredetűek. Az is elképzelhető, hogy a szorongás egy megjelenési módja vagy egyéb olyan lelki problémák jelennek meg testi szinten, melyeket valamiért igyekeznél távol tartani magadtól. Gondold át, lehet-e ilyesmiről szó! Segíthet, ha olyankor, amikor rosszul vagy, megkérdezed magadtól, éppen mi jár a fejedben és milyen érzések kapcsolódnak a gondolatokhoz. Így eljuthatsz olyan lelki problémákhoz, melyekkel mindenképpen érdemes lenne foglalkoznod és talán hasonló módszerrel arra is rájöhetsz, miért vagy ingerlékenyebb mostanában.

Amennyiben úgy érzed, talán érdemes lenne személyesen is pszichológus segítségét kérned, hogy együtt megfejtsétek a rosszulléteid hátterében rejlő lelki folyamatokat és hatékony segítséget kapj a probléma megoldásához.

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor