Valami nagy baj van velem.. nincs remény?!

2013.02.03.
Jó napot!
17 éves lány vagyok. Eléggé negatív és pesszimista vagyok, önbizalomhiánnyal, kishitűséggel és félelmekkel. Minden ismerősöm azt hirdeti hogy ez ám a szép életkor , amikor szórakozik az ember és kezd kinyílni a világ felé. Nos nálam ez épp ellenkezőleg van. Nem megyek el sehova, hiszen elég zárkózott vagyok és nincs baráti társaságom akivel ezt megtehetném.
Meg akarok változni, de nem megy.
Azt tudom, hogy a csakráim zárva vannak..lehet ettől is minden problémám?
Nem is tudom hol kezdjem el azegészet megváltoztatni és egyébként is képtelennek érzem magamat arra, hogy segítsek magamon.. Ilyen maradok életem végéig?? Mert nem tudok magamon segíteni???? Nem tudom mihez kezdjek... FÉLEK , hogy így fog eltelni az életem, hogy nem szórakozok, nincsenek barátaim, és savanyú vagyok. Nem akarom ezt!
Mit tegyek,?
KÉREM SEGÍTSEN, ÚGY ÉRZEM ELVESZTEM ÉS NINCS TOVÁBB, NEM LÁTOK KIUTAT!!
Egyáltalán mi a bajom?
VÁlaszát előre is köszönöm, és sajnálom, hogy a megfogalmazás kissé összevisszaságnak tűnik, próbáltam minden érzelmemet belesűríteni, hogy végre választ kapjak!

Szakértőnk válasza a Valami nagy baj van velem.. nincs remény?! kérdésre

Kedves Levélíró!

De igen, van remény!!! Ennyi információ alapján nem kezdenék el találgatni, hogy mi lehet a gond, de az egyértelmű, hogy nagyon magadba zárkóztál, visszavonultál a világtól és bár szenvedsz tőle, nem tudsz könnyen újra nyitni. Amennyiben úgy érzed, nem megy egyedül, érdemes lenne esetleg pszichológus segítségét kérned, hogy segítsen a változtatásban és együtt rájöjjetek, miért alakultak így a dolgaid.

Próbálj tudatosan emberek közé menni, ismerkedni. Keress új élményeket, próbálj ki új tevékenységeket és tűzz ki magadnak elérhető célokat, melyekért aktívan megdolgozhatsz és sikerélményt adhatnak, előrébb vihetnek az életedben. Csinálj olyan dolgokat, melyekről tudod, hogy pozitív élményként maradnak meg benned! Kezdj el intenzíven sportolni! Igyekezz megfogalmazni az érzéseidet, hogy könnyebben rájöjj, mi vált ki belőled pozitív és mi negatív érzéseket. Győzd le magad, amikor inkább passzív maradnál, hiszen ez a módszer eddig sem vált be! Ahogy elkezdesz aktívabb lenni úgy kezd el színesedni az életed. Persze benne van a pakliban, hogy negítv élmények is érnek, de így a pozitívak is sokkal elérhetőbbé válnak majd!

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor