Azt hiszi én barátként tekintek csak rá

2013.01.10.
Kedves Szakértő! 16 éves lány vagyok. Szeptemberben beiratkoztam egy angol iskolába.Hamar összebarátkoztam az évfolyamtársaimmal és 2 hónapja nagyon megtetszett egy fiú. Nagyon jó a kapcsolatunk, mindig piszkáljuk egymást és mindenből versenyt csinálunk. Olyan az egész mintha már ismernénk egymást nagyon régóta. Nincs olyan nap amikor ne lennénk együtt. Nagyon helyes fiú rengeteg lánynak bejön ezért én direkt úgy csinálok mintha barátságnál nem éreznék többet. Van pár jel ami mégsem erről árulkodik de a végén mindig sikerül ezeket úgy átalakítanom, hogy semmi esély arra hogy összejöjjünk, nem tudom miért csinálom ezt, attól félek, hogy belészeretek és akkor ő nyer.
A karácsonyi szünet előtti napon a barátokkal elmentünk vásárólni, körübellül 8 órás volt ez az egész és végig együtt voltunk és piszkálódtunk, mindenen elszórakoztunk és voltak pillanatok amikor mélyen a szemembe nézett és csillogtak a szemei. Olyan volt az egész mintha a tekintete a lelkemig nyúlna. Szünetben hazajöttem Magyarotszàgra, de facebookon végig beszéltünk, de inkább csak bunkózás volt, úgy csináltunk mintha nem érdekelnének a másikat, de nem birtunk ki egy napot egymás nélkül. Amikor újra találkoztunk a suliban mindig keresett a szemeivel, folyton odajött hülyéskedni stb..
Ma beszéltem az egyik nagyon közeli barátnőmmel, mesélte hogy azt mondta neki, hogy tetszem neki, de inkább nem küld semmi jelet mert én szerinte csak barátként nézek rá. Ott volt még a legjobb barátja is amikor ezt mondta a barátnőmnek. Mondketten bíztatták hogy próbálkozzon jobban. Nem tudom mit tegyek,adjak -e neki valami jelet. Ha igen hogyan?

Szakértőnk válasza a Azt hiszi én barátként tekintek csak rá kérdésre

Kedves Levélíró!

Azt írod: "attól félek, hogy belészeretek és akkor ő nyer". Az alapján, amit írsz, könnyen elképzelhető az a verzió is, hogy egymásba szerettek és mindketten nyertek. Úgy tűnik, tényleg tetszel neki, így egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy viszonozná az érzéseidet. Próbálj esetleg arra odafigyelni, hogy fokozatosan és körülbelül hasonló tempóban közeledjetek egymáshoz. Így egyikőtök sem nyerhet vagy veszíthet jelentősen többet, mint a másik, amitől talán kicsit kevésbé lesz félelmetes a kapcsolatotok alakulása. Szerintem először magadban döntsd el, hogy nyitnál-e felé. Talán az is pont elég jel lesz számára, ha érzi, nem ragaszkodsz annyira a csak barátok legyetek verzióhoz, hanem pozitívan reagálsz egy-egy olyan helyzetre, melyből akár több is alakulhatna. Biztosan ki fognak alakulni még köztetek ilyen helyzetek és nagy különbség van aközött, hogy beleengeded magad vagy megtorpansz. Érezni fogja a fiú is és ő is eszerint fog reagálni. Persze, ha próbálgathatsz kicsit flörtölgetni is vele, nézéssel, érintésekkel, megjegyzésekkel jelezni neki, hogy nem vagy teljesen közömbös iránta, biztos, ami biztos.

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor