Nagyon fontos kérdésem lenne.

2012.11.29.
Jó napot!
Jelenleg járműfényező szakon vagyok. 16 évesen jöttem rá ,hogy ez mégsem az amit vártam. Nem ez az álom munka számomra.Most így 16 évesen hatalmas döntés előtt állok , mégpedig ,hogy átiratkozzak-e másik iskolába más szakmára ami valószínűleg jobban tetszene vagy ne. Nem tudom eldönteni. 10. osztályos tanuló vagyok és ha átiratkoznék értelemszerűen 9. évtől kellene kezdenem. Azon filózok ,hogy olyan szakmát válasszak amivel el is tudnék helyezkedni és szeretném is (bár 2 évet vesztenék) vagy pedig egy olyan szakmát ami nem igazán tetszik sőt még az osztály egy része is kiközösített (mert én a rock zenét szeretem de ez nem ide tartozik).
Azon gondolkodtam ,hogy a maradék 2 évben (ami ugye plusz )
elkezdenék angol nyelvet tanulni és így 20 éves koromra már tudnék folyékonyan beszélni és előttem lenne a világ. Mert el szeretnék menni külföldre .Még diákmunkát is vállalnék és pénzt is keresek + tanulok.
Önök szerint mitévő legyek?

Szakértőnk válasza a Nagyon fontos kérdésem lenne. kérdésre

Kedves Levélíró!

Úgy tűnik, valóban fontos döntést kell meghoznod a jövőddel kapcsolatban! A te jövődről van szó, úgyhogy szerintem, igyekezz úgy alakítani az életedet, hogy te jól érezd majd benne magad! Vedd sorra, hogy mi fontos a számodra, mit szeretnél elérni, milyen munkában éreznéd azt, hogy inkább önmagad lehetsz! Segíthet, ha kitalálod, mi lenne az a másik szakma, ami szóba jöhet a mostani helyett és elkezdesz érveket gyűjtani mind a két lehetséges választás mellett és ellen egyaránt. Így talán kicsit tisztábban fogod látni a helyzetet és könnyebb lesz döntened. Az is segíthet, ha valakivel, akiben megbízol, megbeszéled ezt a kérdést. Végül neked kell meghoznod a döntést, de segíthet, ha elmondod valakinek, aki esetleg rávilágít a saját szemszögéből olyan dolgokra, melyek számodra is fontosak lehetnek. Talán érdemes lehet azt is figyelembe venned, hogy az osztálytársaiddal való kapcsolatod mennyiben befolyásolhatja a döntésedet. Fontosnak tartanám, hogy leginkább a jövődet tartsd szem előtt és azt, hogy hogyan érezdnéd jobban magad az életedben, ne inkább egy lehetőség legyen ez egy kellemetlen helyzet megváltoztatására!

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor