Félelem az első szextől

2012.11.15.
Félelem az első szextől
19 éves lány vagyok és még szűz, ami miatt sokszor rosszul érzem magam. Az első kapcsolatom 9 hónapig tartott és a csókon kívül nem történt semmi. A második kapcsolatom (ami jelenleg is tart) 2 éves távkapcsolat, így két hetente találkozunk. Csók van minden alkalommal, de az se olyan gyakran. Egy kezemen meg tudnám számolni, hogy hányszor volt orális szex és ő egyszer próbált megujjazni. Akkor kb fél-1 óra alatt jutott be egy ujjal és azt se élveztem.
Zavar egyrészt mert folyton kérdezgetik, hogy miért vagyok még szűz és sokszor utálom magam emiatt, hogy mindenkinek olyan könnyen megy, nálunk meg a 2 év alatt nem történt meg. Ez talán kicsit ellentmondásos, mert szeretném is meg nem is. Szeretnék túl lenni az elsőn, hogy utána ez feldobja a kapcsolatunkat, de ugyan akkor rá se bírok gondolni.
A védekezéssel nincs gond és a fájdalommal sincs baj. Egyszerűen nem szeretem, ha hozzá akarnak érni a nemiszervemhez. Ilyenkor egyből összeszorítom a lábaimat és nem hagyom. Még akkor is nehezen lazulok el ha bugyin keresztül simogat. Szerencsére barátom (21 éves és ő is szűz) megértő velem, azt mondja ő tud rám várni és ő kész rá. De amikor látom rajta, hogy szeretné én meg visszautasítom akkor rosszul érzem magam és sokszor el is sírom magam amiért ilyen vagyok.
Ami megnehezíti a dolgot az a távolság miatti korlátozottság, hogy nem tudunk olyan sokszor próbálkozni, illetve az első alkalmat szeretném úgy eltölteni, hogy ne legyen itthon senki de mindkettőnknél mindig van otthon valaki.
Már arra gondoltam, hogy orvoshoz kéne fordulni a problémámmal mert ez már nem normális, hogy ennyire nem tudom elengedni magam. Még olyan trauma se ért ami okozhatná ezt az egészet.
A válaszát előre is köszönöm!
egy kétségbeesett lány

Szakértőnk válasza a Félelem az első szextől kérdésre

Kedves Levélíró!

Szerintem ez a helyzet mindenképpen jobb, mint ha valaki túlságosan hamar esik túl az első együttléten. Nem hinném hogy nagy baj van veled, a leveledből nekem úgy tűnik, hogy talán nincs meg a kapcsolatotokban a megfelelő intimitás. Nyilván nagyon keveset találkoztok, és akkor sincs mód arra, hogy elengedjétek magatokat (mert mindig van otthon valaki). Kérdés az is, vajon valóban szerelem az, ami összeköt titeket? (Hiszen írod, hogy csókolózni se olyan gyakran szoktatok, az orális szex sem jellemző.) Nem érzem hogy igazából fűtene benneteket a vágy, inkább olyan, mintha azért szeretnétek szeretkezni, mert az a következő lépcsőfok, mert "muszáj". (Persze lehet hogy nem így van.)

Azt javaslom, hogy próbáljatok ki mást. Menjetek el egy hétvégére valahová kirándulni (nem is kell hogy erre sokat költsetek), nézelődjetek vagy túrázzatok, és legyetek kettesben. Csak azt tegyétek, amire valóban vágytok, azt viszont nyugodtan. Így az is világosabbá válik, hogy tényleg komoly érzelmeitek vannak-e egymás iránt, hogy összepasszoltok-e.

Minden jót:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor