Biszexuális lennék?

2012.10.07.
Elég régóta úgy éreztem, hogy a saját nememhez vonzódom.
Voltak kapcsolataim lányokkal is, de teljesen elhanyagolhatóak voltak, semmi extra. Nemrégiben viszont jártam egy fiúval, 3 hónapig tartott, szerelmes voltam, de elmúlt, és szakítottunk; azóta próbálom kerülni, idegesít, és legszívesebben letagadnám, csak sajnos ez elég nehéz, mivel egy baráti körben vagyunk.
Amint megfogalmazódott bennem ez az érzés, hogy homoszexuális vagyok, attól a pillanattól kezdve elutasítottam, próbáltam megváltozni, de nem ment, aztán egyszerűen csak kirekesztettem az életemből a szerelmet és az ilyen dolgokat, nem vettem róla tudomást.
A baráti körömben viszont van egy lány, akihez eddig abszolút barátként viszonyultam, de nemrég (pár hónapja) valami megváltozott, sokkal jobban esik az ölelése, amikor puszit adunk egymásnak (köszönéskor, ez nálunk szokásos), az ő puszija sokkal jobb, mint a többieké. Az ő érkezését sokkal jobban várom a suliban, mint a többiekét.
Nagyon sokat gondolkodtam, elmélkedtem, míg végül elhatároztam magam, hogy elmondom neki, hogy lehet, hogy nem csak a fiúkhoz vonzódom, de őt kihagytam ebből a történetből. Azóta viszont sokkal másabb köztünk a hangulat, jobb a kapcsolatunk, mint ezelőtt, és szerintem sejti is, hogy vonzódom hozzá, legalábbis, nekem úgy tűnik: a nők általában jobban észreveszik az ilyesmit.
A fiúkhoz még mindig vonzódom, de szinte biztos vagyok benne, hogy nem járnék újra fiúval, olyan, mintha valami rosszat cselekednék, na meg az emberek, akik megvetően néznek rám...
A lányok iránt is valahogy kezdek vonzódni, de lehet, hogy ezt csak beképzelem, mert nagyon nem akarok homoszexuális lenni?
(De arra is gondoltam már, hogy az első gyanús jelek megjelenésével gyakorlatilag „felcímkéztem magam”, mint meleg, és nem csak én, hanem a barátaim is.)
Lehet, hogy az érzésem az iránt a lány iránt sem valódi szerelem?
Ha mégis az, akkor mit tegyek? Közeledjek felé? Az sem biztos, hogy jó ötlet lenne, mivel már megtapasztaltam milyen a baráti körön belüli ex.
Fiú vagyok, 18 éves és tanácstalan.

Szakértőnk válasza a Biszexuális lennék? kérdésre

Kedves Levélíró!

Azt írod, "az első gyanús jelek megjelenésével gyakorlatilag „felcímkéztem magam”, mint meleg". Szerintem vedd le magadról ezt a címkét, adj magadnak lehetőséget, hogy tisztázódjanak benned ezek az érzések és gondolatok. Természetes serdülőkorban, hogy felmerül, milyen lenne egy párkapcsolat egy azonos neművel, mint az identitáskeresés része. Amikor még nem alakult ki teljesen a személyiség, felmerülhetnek bizonytalanságok azzal kapcsolatban is, hogy melyik nemhez vonzódik valaki. A serdülőkor intenzív változásai közepette teljesen természetes, de ez idővel rendeződni fog. Adj még magadnak erre időt, gyűjts tapasztalatokat és a címke helyett tartsd inkább azt előtérben, hogy milyen érzések kavarognak benned, mikor érzed jól magad, hogyan tudod magad "énazonosnak" érezni. Meglátod, alakul majd, hogy milyen irányba is vonzódsz.

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor