Hogyan mondjam el neki?

2012.10.05.
Kedves doktornő!
Beleszerettem a volt osztálytársamba. Nem rég vettem ezt észre.Általánosban majdnem mindig hülyeségből idegesített,össze borzolta a hajam ,egyszer még a hátsómba is belecsapott.De hát mivel már 2 éve nem vagyunk osztálytársak most nem, vagyis néha. De én olyan félénk vagyok, mert ha a közelemben van akkor nem ,hogy szóba állnék vele vagy csak köszönnék, hanem azonnal gyorsan lelépek.És itthon van amikor sírok is miatta, vagyis csak a gyávaságomon. Mivel egy faluban lakunk majdnem mindig ő feléjük biciklizek, és várom,hogy hátha újból látom.
Egyszer rá mertem írni Facebook-on "véletlenül". Szerintem ő akart volna még beszélni velem, de én egy oké- val leráztam. Lehet,hogy azt hiszi ,hogy lenézem ? Pedig nem, csak így rejtem el előle amit érzek. Félek neki erről beszélni ,mert lehet,hogy elmondja a barátainak akik kiröhögnek.
Hogyan álljak vele szóba, hogy az ne tűnjön nyomulásnak? Hogyan legyek ehhez bátor?
Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm.

Szakértőnk válasza a Hogyan mondjam el neki? kérdésre

Kedves Levélíró!

Azt írod, "így rejtem el előle amit érzek". Szerintem az, ha teljes mértékben elrejted a fiú elől az érzéseidet, nagyon megnehezítheti, hogy bármi alakulni kezdjen köztetek. Gondolj csak bele, ha semmiféle bíztató jelet nem kap tőled, hamar elmehet a bátorsága attól, hogy közeledni próbáljon feléd, amennyiben tetszel neki és abban sem segít, hogy felkeltsd az érdeklődését, amennyiben még nem vette észre, hogy milyen helyes lány vagy. Azt gondolom, az érzelemkifejezésben is és a közeledési próbálkozásokban is van "középutas" megoldás. Ne csak a végletekben gondolkodj, miszerint vagy elzárod előle az érzéseidet vagy nyomulósnak tűsz és kinevetnek! Próbálj kicsit lazábban közeledni hozzá! Írj rá újra, hogy mi van vele, rég hallottál róla vagy menj oda hozzá kicsit haverilag beszélgetni, amikor összetalálkoztok. Gondolj bele, egy néhány perces laza beszélgetés nagyon távol áll bármiféle nyomulástól, ugyanakkor lehetőséget teremt arra, hogy fokozatosan közelebb kerüljetek majd egymáshoz!

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor