Anyám nem engedi..

2012.09.29.
Jó napot Doktornő!
15 éves lány vagyok. Van egy barátom és szoktak bulit tartani maguknál este és anyukám sosem enged el hozzájuk este a buliba pedig mindig mondom, hogy nem csinálok butaságot meg mondom neki, hogy a társaság is nagyon rendes megbízható. De ha felhozom, hogy este 20:00-órától 23:00-ig elmennék már el kezd velem kiabálni, hogy nem mész sehova meg, hogy még 15 évesen hova mennék meg ilyenek. Pedig ott szinte mindenki velem egyidős.
Nem ért meg semmiben. Más barátaimat elengedik csak velem ennyire szigorúak, hogy szinte sehova sem mehetek el. ég a fül piercing-et sem engedi meg, hogy az minek nekem semmire való. De nekem nagyon tetszik.
Várom a válaszát. Anna

Szakértőnk válasza a Anyám nem engedi.. kérdésre

Kedves Anna!

Azt gondolom, bizonyos határokon belül teljesen természetes, hogy ennyi idősen már kicsit nagyobb szabadságra, önállóságra vágysz. Ilyenkor alakul ki a személyiséged, kezdesz kicsit függetlenedni a szüleidtől. Ebbe beletartozhat a bulizás és a piercing is. Úgy tűnik azonban, anyukád még korainak tartja, hogy nagyobb függetlenséget adjon neked, nehezen fogadja el, hogy kezdenél felnőni, talán mert aggódik érted. Azt javaslom, próbálj beszélgetni vele ezekről a dolgokról indulatok nélkül, derítsd ki, tudnátok-e olyan kompromisszumos megoldásokat találni, melyek tágabb kereteket biztosítanak neked, de még ő sem kell, hogy túlságosan elengedjen. Talán sikerülhet a bulizással kapcsolatban is kitalálnotok valamit, hogy milyen feltételekkel engedne el. Ne add fel, igyekezz meggyőzni őt arról, hogy ez tényleg fontos neked!

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor