Zárkózott lány

2012.09.13.
Szeretnék új barátokat, mert a mostaniakat nem igazán nevezném barátnak. Ebben azonban megakadályoz zárkózott természetem. Ha találkozok valakivel, aki szimpatikus, szinte nem is beszélek, mert félénk vagyok. És félek, hogy ha megszólalok, valami olyasmit mondok, amitől kiábrándulnak belőlem, vagy hülyének néznek. Ez biztos azért alakult ki, mert a régi barátnőim mindig leszóltak, hogy miért mondok ilyen meg olyan marhaságokat.
Hiába határozom el, hogy ezúttal nyitott leszek, felszabadult és önmagamat adom, mindig a háttérbe kerülök, a saját hibámból. Félek a gimnáziumtól is, hiszen ha így folytatom, ott se találok barátokra. Mit tehetnék, hogy ne legyek ilyen zárkózott? Hogy szerezhetnék barátokat?

Szakértőnk válasza a Zárkózott lány kérdésre

Kedves Levélíró!

Szerintem próbáld kicsit lazábban venni a barátkozást, ne gondolkodj annyit azon, hogy mit mondjál vagy, hogy mit gondolnak rólad! Biztos vagyok benne, hogy ha kicsit könnyedebben állsz másokhoz és bátrabban jobban megmutatod, hogy milyen is vagy, találsz olyat, akivel összehaverkodhatsz, barátkozhatsz. Új barátokat szeretnél, de ehhez előbb szépen lassan, fokozatosan meg kell ismerned a jelölteket, hogy kideríthesd, ki az, akivel tényleg jól érzed magad és szeretnéd, ha közelebb kerülnétek egymáshoz és barátokká válnátok. Az ismerkedéseidnek ebben a szakaszában így tényleg nincsen komolyabb tétje a dolognak, hiszen ha valakivel nem érzed jól magad, nem úgy reagál rád, ahogy te azt szeretnéd vagy kiderül róla, hogy nem is olyan jó fej, mint amilyennek tűnt, egészen nyugodtan odébb állhatsz és kereshetsz helyette olyat, akivel jobban érzed magad. Így még meg is könnyítené a dolgodat, ha egy kicsit nyitnál feléjük, mert könnyebben eldönthetnéd, hogy az első szimpatikus benyomáson túl is tetszik-e az illető. Biztos vagyok benne, hogy találsz majd barátokat és olyanokat is, akiket inkább csak havernak szeretnél, de úgy viszont jól érzed magad velük.

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor