vágdosom magam!! Segítség!!

2012.08.30.
Üdv,
Vágó Viktória vagyok 11 éves.
Az elmúlt pár napban arra letem figyelmes hogy nagyon megváltoztam. Elkeztem depizni, és a legrosszabb vagdosom is az alkaromat csúnyán néz ki de nagyon kicsit vagdostam rajta. A szüleim nem tudják és nem is vették észre pár hónappal ezelőt keztem el szorongani, magamba folytani az érzéseimet. A családi légkör az ok erre úgy gondolom! Nagyon veszekszik az apám, csúnyán beszél, ordibál és én ezt már nem bírom! Ha a Doktornő tudna valamilyen tanácsot adni azt nagyon megköszönném! A bátyámmal is gond van. most év végén (suliban) volt egy kis incidense.. megbukott és Édesanyám emiatt nagyon sokat idegeskedett ezért én is feszült lettem hogy láttam Ő szenved.. és nagyon rossz volt.. Mivel kövér vagyok a bátyám csúfol, és verekedünk..! Az iskolában is piszkálnak és minden reggel úgy ébrettem előre is bocsánat: "a fenébe már megint egy újab hosszú szar nap" És azt hiszem hogy ezért voltam oly sokszor beteg mert nem szerettem a sulit és "felmondtam" legalább is a szervezetem!!! kérem segítsen köszönöm!
Viszlát! előre is köszönöm szépen!!

Szakértőnk válasza a vágdosom magam!! Segítség!! kérdésre

Kedves Levélíró!

Azt írod, "pár hónappal ezelőt keztem elszorongani, magamba folytani az érzéseimet". Azt gondolom, jobban éreznéd magad, ha sikerülne ezen kicsit változtatnod, valamilyen formában kifejezni az érzéseidet. Beszélj róluk valakivel, akiben megbízol, írd ki magadból őket vagy egyszerűen csak rajzold le, ami benned van. Segíthet az intenzív sportolás is, amikor a benned felgyülemlett feszültség fizikai erőfeszítés formájában jelenhet meg. Próbáld kicsit kevésbé magadra venni az otthoni feszültségeket is, például úgy, hogy miután segítettél, amiben tudtál például anyukádnak, több időt töltesz a barátaiddal, többet foglalkozol magaddal. Igyekezz kiállni magadért és tudatosan olyan helyzeteket keresni, melyekben inkább pozitív élmények érhetnek. Ettől jobban érezheted magad, erősebbnek, magabiztosabbnak érezheted magad és ha ezt mások is látják rajtad, talán kevesbé lesznek hajlamosak piszkálni.

Amennyiben úgy érzed, egyedül nem boldogulsz a helyzettel, fordulj bátran személyesen is pszichológushoz, hogy hatékonyabb segítséget kapj!

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor