Tehetetlenség....

2012.08.01.
Kedves Doktornő! Oly problémám van, hogy 16 éves vagyok...:) nem mehetek sehova, nem lehetnek barátaim mert elvileg rossz hatással vannak rám, a barátommal 7 hónapja vagyunk együtt és nem találkoztunk egész nyáron( najó 5x találkoztunk, úgy h hazudtam...) muszáj vagyok hazudni anyámnak hogy találkozhassak vele...:/ és ezek kiderültek, mondtam neki hogy a tiltásból hazugságok lesznek.. nem az a vágyam, hogy minden hétvégén diszkóba menjek.. csak az, hogy a barátommal és a barátaimmal lehessek. mindenbe beleszól, a zenei ízlésembe, hogy milyen színű a körmöm, sőt még abba is, hogy miért viselek nemzeti színű karkötőket... komolyan mondom nem bírom elviselni anyám, nem enged semmit mindenbe beleugat, elolvassa a naplóm ami 3 helyen le van csattolva, felfeszegeti csak hogy hozzájusson a tartalmához... mit tegyek?
apám is elviselhetetlen, megbízható felnőtt(apámmal egyidős) emberektől tudom, hogy kurvázni jár, hogy nagyanyám lenyúlta dédnagyanyám második férjének az összes pénzét... milyen családom van? te jó isten.. utálom őket! senkit nem szeretek! nincsenek barátaim, mert eltávolodnak tőlem, mert nekik mindent szabd nekem meg semmit....a barátom áll csak mellettem... amugy hippi stílúsu csaj vagyok, mindig boldog ha nincsenek ott a szüleim... suliba is jó kedvem volt mindig... utáltam hazajönni onnan... :// elég! valamit tennem kell... viszont anyám még mindig nem fogja fel ha tilt hazudok.. miért baj az ha néha-néha 1-1 hétvégén megiszok 1 sört a baráti társasággal( már ha kienged...), mert ők is a sátán fiai... jajj igen anyám istenfüggő... mindennap jár teplomba nagyanyámmal meg minden ilyen dolog... én meg inkább lázadó kamasz vagyok...:/ nem tudok mit tenni! utálom a családom... ja és az öcsém apám kedvence mindent lehet neki csettint egyet és megvan véve neki minden... strandra meg 13 évesen a haverjával stb én 16 évesen barátnőmmel nem mehetek strandra...:| nagyongáz...
kérlek segíts! köszönöm.<3

Szakértőnk válasza a Tehetetlenség.... kérdésre

Kedves Levélíró!

Az alapján, amit írsz, valóban úgy tűnik, kicsit túl szoros kereteket határoz meg anyukád, így érthető, hogy lázadsz ellenük, hogy nagyobb szabadságot kapj. Ebben a korban pont az lenne a legfontosabb, hogy kialakítsd saját magadat, hogy ki vagy, mit szeretnél a jövőben, stb. Azt gondolom, ebben ugyanúgy akadályoz, ha túl kevés tapasztalatot gyűjthetsz a sok tiltás miatt, mint az, ha folyton csak az lebeg a szemed előtt, hogy ki akarsz törni a szűkösnek érzett keretek közül. Azt javaslom, próbáld tágítani a kereteket, amennyire lehet, beszélj róluk anyukáddal újra és újra, folytassatok tárgyalásokat, lehetőleg nyugodt körülmények között, mondd el neki, hogy ennél több szabadságra van szükséged. Emellett pedig tudatosítsd magadban, hogy miket szeretnél csinálni, hogyan érheted ezt el és törekedj arra, hogy ha a jelenben nincs is rá lehetőséged, hogy úgy alakítsd az életedet, ahogyan szeretnéd, a jövőben több kontrollt gyakorolhass felette. Álmodozz, tervezgess és meglátod, néhány éven belül könnyen lehet, hogy meg is valósul, amit szeretnél.

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor