barátok nélklül...

2012.06.26.
Kedves Szakértő!
Az egyetlen nagy problémám az életemben a barátaim. Pontosabban az, hogy nincsenek... Most végeztem a gimnáziumban és az osztályomból 2 ember van, akivel sulin kívül nagyitkán találkozom. Ez azonban csak akkor történik meg, hogy ha én hívom őket. Vannak dolgok, amikben teljesen egyetértünk, de amúgy nagyon eltérőek vagyunk és nem is érzem őket amolyan igazi barátoknak.
Egyszerűen nem vagyok képes hozzám hasonló érdeklődésű embereket szerezni magam mellé (és azt hiszem, az nem normális ebben a korban). A nyitottsággal abszolút nincs problémám, mindig szívesen beszélgetek új emberekkel, de sajnos egy idő után rá kell jönnöm, hogy "nem illünk össze". Mindig is furcsának tartottam magam, mert nem az átlagos 21. századi tinik életét élem. Sokkal érettebbnek, megbízhatóbbnak tartom magam/ tartanak és emiatt inkább idősebb személyek társaságát keresem. Újabb ok a kirívóságra az, hogy nem az a szándékom, hogy minden hétvégén holt részegre igyam magam. Emiatt sokan el sem hívnak sehova, mert azt hiszik, még egy pohár valamit sem vagyok képes meginni.
Az önbizalmammal mindig is problémám volt. Egyrészt, soha nem tudtam elfogadni, hogy túl magas vagyok, ami miatt szerintem kevesebb ember mer közeledni... Másrészt, mióta "elvesztettem" a legjobb barátnőmet, sokkal óvatosabb vagyok, nem igazán merek megnyílni mások előtt. Most jutottam el arra a pontra, hogy azt érzem , sokkal több van bennem, amit bármikor kiadnék magamból, de egyedül nem megy/ akarom. Egyszerűen nem tudom, mit kéne csinálnom, mert nem tudom magamból kiírtani a félelmet, hogy velem egykorúakkal kell beszélgetnem, új helyre járni vagy hasonlók. A családom nagoin támogató, de egy barátra mindenképpen szükségem lenne. Nem tudom, hogy induljak el...
Segítségére feltétlen számítok! Köszönettel: Zs.

Szakértőnk válasza a barátok nélklül... kérdésre

Kedves Zs!

Kicsit úgy tűnik, az alapján, amit írsz, mintha arra törekednél, hogy hozzád nagyon hasonló emberekkel szoros barátságot alakíts ki, olyanokkal, akikben teljesen meg lehet bízni. Azt írod, nem hívnak sehová, mert azt hiszik, egy pohár valamit se innál, miközben te csak holt részegre nem innád le magad. Pedig akár jól is érezhetnétek magatokat együtt 1-1 pohár akármi mellett néha-néha. Szerintem próbálj úgy barátságokat, haverságokat kialakítani, hogy nem törekedsz arra, hogy teljesen jól működjön köztetek minden, hanem gondold át, mit kaphatsz egy-egy kapcsolattól, embertől és döntsd el, hogy az kell-e neked. Lehet, hogy valaki nem annyira megbízható vagy nem annyira hasonlít hozzád érdeklődésében, de attól még jó társaság lehet alkalmanként. Aztán ki tudja, lehet, hogy valaki olyannal kerülsz végül szorosabb barátságba, akiről nem is gondoltad volna!

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor