Miért nem tudom jól érezni magam a bőrömben?

2012.06.25.
Én egy 15 éves lány vagyok !
Egyszerűen mindenkibe belekötök mostanában és nem értem miért ..?! Nem találom a helyemet a világban olyan mint hogy ha semmi nem lenne jó..
Meg a másik dolog nem tudom elfogadni magam hogy nem egy vékony ember vagyok hanem kicsit testesebb ..:// nem tudom mit tegyek elveszettnek érzem magamat...

Szakértőnk válasza a Miért nem tudom jól érezni magam a bőrömben? kérdésre

kedves Levélíró!

Szerintem próbáld átgondolni, hogy mitől lehetsz ingerültebb, mi bajod van a világgal! Biztos vagyok benne, hogy nem ok nélkül érzed így magad, csak legfeljebb még jöttél rá, hogy mi bánt. Ha sikerül rájönnöd, könnyebben változtathatsz is rajta! Figyelj meg olyan helyzeteket, amikor kicsit ingerlékenyebbnek, kötözködőbbnek érzed magad, igyekezz észrevenni, hogy milyen érzések és fel-felbukkanó gondolatok kapcsolódnak hozzájuk. Így később átgondolhatod, hogy mennyire látod vajon reálisan ezeket a helyzeteket és mit tudnál tenni, hogy kevesebb feszültséget váltsanak ki benned.

Azzal kapcsolatban pedig, hogy nem érzed jól magad kicsit testesebb emberként, azt gondolom, hogy valamennyit biztosan tudsz alakítani magadon, hogy jobban érezd magad és azon tú is, hogy milyen alakod van, van benned rengeteg minden, ami meghatároz téged. Biztos vagyok benne, hogy ezek között van sok olyan dolog, amit te is kedvelhetsz magadban, ha észreveszed őket és akkor a magadról kialakult összképed is változhat pozitívabb irányban!

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor