gyűlölöm magam...

2012.05.20.
Az lenne a problémám hogy szerintem és mások szerint is változott a viselkedésem..
Egyszerűen úgy érzem hogy semmi értékem sincs.
Gyűlölöm magam belsőleg, de leginkább külsőleg. Nem tudom miért érzem így mert senki sem mondta hogy ronda vagyok de én mégis így érzek.Nem szeretem a társaságot, mert elnyomottnak érzem magam, hogy én vagyok a legrondább.
Ha valaki bókol azt egyszerű udvariasságnak veszem amit egyáltalán nem gondol komolyan.
Ezen kívül a súlyommal sem vagyok megelégedve.Kb 170.cm vagyok és 58kg ami mások szerint egyáltalán nem sok de én borzasztó kövérnek érzem magam a többiek mellett.Tükörbe is csak akkor nézek ha nagyon muszáj mert különben sírva fakadok és elmegy a kedvem mindentől.Minden negatív értékelést felfújok és végül mindig arra a következtetésre jutok hogy semmi értelme az életemnek...Olyan jó lenne ezekről a dolgokról beszélni valakinek de ha megemlítem őket mindig azt a választ kapom hogy idióta vagyok vagy, hogy csak azért mondom, hogy sajnáltassam magam..de ez egyáltalán nem így van..
Mégis mit tegyek? Hogyan küzdjem le magamban ezt az érzést?

Szakértőnk válasza a gyűlölöm magam... kérdésre

Kedves Levélíró!

Számomra nagyon végletesnek tűnik, amit magadról írsz, annyira sötétnek, negatívnak, hogy azt gondolom, önmagad megítélése tekintetében kicsit eltávolodtál negatív irányba a valóságtól. Azt írod: "Egyszerűen úgy érzem hogy semmi értékem sincs." Azt gondolom, a dolgok legtöbbször nem ilyen fekete-fehérek, valami nem tisztán jó vagy rossz, hanem van a két véglet között sok-sok átmenet. Így neked is vannak értékeid, vannak benned jó dolgok, tetszhetnek magadon dolgok, lehetnek őszinték a bókok, csak mintha te nem vennéd észre ezeket átmenetileg.

Segíthet, ha megpróbálod tudatosítani magadban, hogy ennyire nem negatív a valóság és tudatosan keresel pozitív dolgokat önmagaddal kapcsolatban és megpróbálod elfogadni, hogy mások is gondolhatnak rólad pozitív dolgokat. Keress olyan emlékeket, melyekben meg is jelenik ez a pozitív oldal!

Amennyiben úgy érzed, továbbra sem változik a helyzet, fordulj bátran pszichológushoz, hogy egy kis segítséget kapj a változtatáshoz!

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor