élethű álmok?

2012.04.29.
mostanában (1-2honapja) olyan furcsa álmaim vannak...mindig azzal kapcsoltban álmodok ami aznap történt velem..de annyira élethűek...szval egyik reggel igazábol nem tudtam eldönteni hogy mi is történt valójában előző nap..csak az álmomban kreált történet létezett..szval annyira valós volt hogy azt hittem az az igazság
és folyton ez van..hogy olyan emlékeim vannak(amik vszinűleg álmok) amik meg sem történtek velem, mégis azt hiszem(ameddig meg nem mondja valaki hogy hülye vagyok :D )
és már nagyon zavar....mikor felkelek nem tom eldönteni hogy mi a valós és mit álmodtam.. szörnyű
mitől van ez?
és mit tehetek ellene?
15 lány

Szakértőnk válasza a élethű álmok? kérdésre

Kedves Levélíró!

Azt javaslom, próbáld meg valahogy határozottabban elkülöníteni az ébrenlétet és az alvást. Este, amikor lefekszel, tudatosítsd magadban, hogy most készülsz átlépni az alvás világába és reggel, amikor felébredsz, lépj be kicsit tudatosabban az éber létbe és a valóságba. Húzd meg jobban a határt a két tudatállapot között, akár úgy, hogy kitalálsz magadnak hozzá olyasmiket, amik segítenek. Reggel például leírhatod, hogy mit is álmodtál, miután felébredtél, aztán fogmosás, zuhanzás, egy pohár hideg víz, reggeli, stb. segítségével még jobban felébredhetsz és tudatosíthatod magadban az ébrenlétet.

Amennyiben valóban nem tudod megkülönbözteteni, hogy mi az álom és mi a valóság, akkor sem, ha jobban utánagondolsz, fordulj bátran szakemberhez a problémáddal. Egy pszichiáter hatékonyabban tud segíteni!

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor