Mért van ez? Mit tegyek? Velem van gond?

2012.04.17.
Kedves Szakértő!
KÉREM SEGÍTSEN NEKEM, NAGYON KTSÉGBE VAGYOK ESVE!!!! VÁLASZA KÉREM LEGYEN KIFEJTETT ÉS ADJON TANÁCSOT, MIT TEGYEK HOGY JOBB LEGYEN!!
EGy igen nagy problémám van! az igazság az h rengeteg problémám van, amit nem tudok megoldani, de ez most egy olyan téma, amitől félek, hogy, nincs rá megoldás! És attól tartok, hogy a hiba az magamban keresendő, hisz nekem kéne bevonzanom a jót, s a szeretetet, de nem megy, hiába vagyok mindenkivel megértő, kedves és jószívű, nem jön visszafele a jó, a szeretet, csak a pofonokat kapom az emberektől!
De a lényegre térek! 16 éves lány vagyok! Ebben az évben váltottam iskolát, mert az előző osztályom nem szeretett és nem tudtam beillaszkedni! Az új suliban sikerült, már első nap találtam barátokat! Nem mutattam, hogy nem bízok magamban, hogy nincs önbizalmam és az önértékelésemmel baj van! 2 hónap után összevesztem a barátnőmmel, irigy lehetett rám! Egy musical stúdió miatt, ahol igazság szerint én haladós votam, és ő nem! Ez lehetett az oka az irigységnek! Más lánnyal lettem jóba. 3 -4 hónap után kibékültem a lánnyal, ez mostanában volt! Úgy gondoltam h jobb lesz. A második lány akivel a veszekedés alatt jóba lettem, nos vele voltam továbbra is , de már nem volt cikakodás a másik lány és köztem!
Egy kirándulás folyamán, ahol ők nem voltak ott 2 további lányt ismertem meg az osztályomból, és nagyon szimpatikusak lettek! Amikor visszamentünk az iskolába, akkor már velük is beszélgettem, próbáltam mindenkivel időt tölteni. A második lány, Bianka, nem nézte ezt jó szemmel. És össze is kaptunk valamin, azon hogy annak a 2 lánynak elmondtam valamit amihez nekem volt közöm, és Bianka is benne volt a történetben. Bia megharagudott rám, hogy ezt elmondtam, ami szerintem jogtalan volt, hiszen az én dolgomat osztottam meg! Utána kibékültünk, de már nem volt olyan rózsás a kapcsolatunk, mert folyton kisebb célzásokat tett a másik 2 lányra és rám. És ellenszenvessé vált. És gondolom ennek kisebb megnyílvánulásokat is adhattam. Most ott tartunk, hogy megsértődött rám a bianka mert egy tesi után nem vártam meg őt, hanem elindultam a kiránduláson szimpatikussá váló 2 lánnyal! Ma az iskolában átpártolt más lányokhoz , akikkel én évelején összevesztem, és elültette mellőlem az egyikőjüket!! Egyedül maradtam, vagyis nem akarok a másik 2 lányra akaszkodni, de nem akarok a biankához odamenni "nyalni" hisz akkor én leszek az aki a gyengébb, az aki meghunyészkodik!
Az az igazság h túlságosan adok mások véleményére, és nagyon meg akarok felelni! Félek , hogy depesszióssá fogok válni! És félek h ezeken nem fogok tudni változtatni, nem tudok ellazulni, folyton agyalok azon , hogy mit rontok el a kapcsolataimban, mit csináljak? hogy viszonyuljak hozzájuk? és hogy hogy vonzzak be több szeretetet! FÉlek hogyha én nem szeretem magamat, akkor senkise fog!! NAGYON RETTEGEK, HOGY SENKI NEM SZERET!
NEmtudom mit tegyek! Le akarom küzdeni mindezt , hogy ne érdekeljen ennyire mások véleménye stb.
ÉS néha irigykedek másokra, arra , hogy mindez nekik könnyen megy, s h nekik minden kapcsolatuk tökéletes,csak az én életem sivár, stresszes és pofonokkal teli!
Mit tegyek hogy szeressenek, mit tegyek hogy én kerekedjek föléjük, és mit tegyek , hogy leküzdjem magamban ezeket az érzéseket, és elfogadjam magamat???
MIT TEGYEK! ELVESZEK A PROBLÉMÁIM KÖZÖTT?? EL FOG EZ MÚLNI VALAHA IS????????
SEGÍTSEN KÉREM!!!
Rossz gondolatok miatt bevonzom a rosszakat, depressziós lennék????? Én vagyok a kapcsolataim elrontója? Én nem csinálok valamit jól?????
Járok pszicológushoz, de amikor épp ott vagyok ezek az érzések nem jönnek elő belőlem!!! Így önhöz fordulok, kérem adja bele a válaszába legtöbb segítséget, ami egy ilyen lánynak mint és segítséget nyújt, és végre kirángatja ebből az állapotból! NEM AKAROM, HOGY ÉN IS AZ ÖNGYILKOSSÁGRÓL VALÓ GONDOLKOZÁS SZINTJÉRE KERÜLJEK! Elég az, hogy így is kilátástalannak gondolom a helyzetemet és az életemet!!!

Szakértőnk válasza a Mért van ez? Mit tegyek? Velem van gond? kérdésre

Kedves Levélíró!

A kérdésed eléggé úgy hangzik, mintha egy sokkal összetettebb probléma része lenne. Azt írod: "Járok pszicológushoz, de amikor épp ott vagyok ezek az érzések nem jönnek elő belőlem!!!" Szerintem ezzel semmi gond nincsen, nem várható el, hogy ott helyben minden előjöjjön belőled. Olyan dolgokról is ugyanúgy fontos beszélnetek, amik máskor, más helyzetben jönnek benned elő. Együtt ezeket is a helyükre tehetitek és rájöhettek, hogyan tudnál esetleg másképpen működni azért, hogy jobban érezd magad.

Azt javaslom, nyomtasd ki a nekem írt leveledet, akár a válaszommal együtt, vidd el a pszichológusodhoz, amikor legközelebb mész és foglalkozzatok kicsit mélyebben ezzel a kérdéssel. Sokkal többet érsz vele, mintha én ennyi információ alapján, anélkül, hogy ismernélek téged, találgatásokba bocsátkoznék. Egy félmondatodat azért szeretném kiemelni, mert fontosnak tűnik: "Mit tegyek hogy szeressenek, mit tegyek hogy én kerekedjek föléjük...?" Beszélgessetek a pszichológusoddal erről, hogy miért fontos számodra, hogy mások főlé kerekedj, hogyan alakulhatott ez ki nálad, miben segíthet, miben akadályozhat, hogyan jelenik meg a kapcsolataidban és vajon lehet-e bármi köze ahhoz, hogy attól tartasz, nem szeretnek téged.

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor