Rühellem a testnevelést és emiatt nem fognak jó középsuliba felvenni. Mit tegyek?

2012.04.09.
Kedves Szakértő!
Az a gondom,hogy egyszerűen GYŰLÖLÖM a tesi órát,de inkább nem is magát az órát,hanem a tanárt. Régen másik tanárunk volt,akit mindenki szeretett,de elment egy másik iskolába és azóta ez a csicska a tesi tanárunk,akit mindenki tiszta szívéből gyűlöl. Ráadásul egyszer tesi órán megütötte az egyik osztálytársamat,mert ő nem rögtön azt csinálta,amit mondott neki a tanár,hanem nekünk segített. És csak ezért felpofozta,de így tiszta erőből. És nem rúgták ki,mert gondolom benyalizott az igazgatónak,és úgy vélték,hogy biztos a gyerek volt a hibás,pedig nem...És az a lényeg,hogy ezt a tanárt tényleg MINDENKI utálja. Ráadásul órán is ilyen tök értelmetlen hülyeségeket csinálunk, amire SOHA az életben nem lesz semmi szükségünk. Értem ez alatt,hogy pl egy átlagos tesi óra úgy zajlik,hogy óra elején futunk vagy 2 kört,utána egész órán csak ott rókaugrás vagy mi meg ilyenek. De mondjuk azt sem tudom,minek kell tesi óra. Igen,gondolom most jönne a szokásos sablon szöveg,hogy jajj,hát van,aki csak ennyit mozog,amennyit tesi órán csinálunk,blabla. Aha,és? Kit érdekel,hogy a másik mennyit mozog,ha egy túlsúlyos gyerek például megeszik naponta X kCal-t,és van egy héten 2 vagy 3 tesi óránk. De ez a pár óra alatt már csak a napi bevitelének a felét nem mozogja le,akkor most nem tök mindegy?
Ráadásul kertvárosban lakom,és így is hajnali 6kor kelek,hogy elérjem a buszt és van,hogy a kapkodásba itthon felejtem a tesi cuccomat. De most azért nem hiszem,hogy ez még senkivel sem esett meg,meg amúgy is,még tök kómásan,úgy,hogy most keltem fel,biztos pont az jut majd az eszembe,hogy azt a nyomi zsákot hordozzam fölöslegesen,hát biztos nem...
És az a baj,hogy már kitelt a cuccom hiányzása,és már kaptam egy szaktanárit is. És az a leg "jobb",hogy az osztályfőnököm fel is hívta a szüleimet,hogyha nem hordok tesire cuccot,meg fog buktatni a tesi tanár. Aha,és mi van akkor,ha régen én voltam az osztály egyik leghülyébb embere,most meg felküzdöttem magam odáig,hogy már olyanok a jegyeim,hogy pl nyelvtanból és irodalomból ÉN vagyok a LEGJOBB. És hogyha év végére sikerülne azt elérnem,hogy ilyen 4-es 5-ös legyek minden tantárgyból,de ez a nyomorék megbuktatna,akkor csak emiatt nem vennének fel jó középiskolába. Most komolyan,ez egyszerűen anyira nevetséges,hogy a fontos tantárgyakból,amire az életben TÉMYLEG szükségem lesz,magyar,matek,kémia,fizika,ezek jól mennek,és pont egy ilyen tantárgyból,ami soha nem fog kelleni,egy ilyenből buktatnak meg és gondolom ha felvételizek majd egy jó középsuliba,és látják,hogy ott egy gyerek,akinek olyanok a jegyei,mint nekem,csak ő tesiből tök jó,és nem buktatták meg,vagy nem volt szaktanárija,meg megnéznek engem,akkor vajon kit vesznek fel?...
És az a baj,hogy mostmár változtatni se tudok ezen. Meg így visszaolvasva,ehet,hogy ez,hogy álmos vagyok reggel,csak kifogás,és egyszerűen annyira utálom magát a tanár és az óráját is,hogy inkább cuccot se viszek. Bár ez mostmár úggyis tökmindegy,mert tesi órára már nem hordok cuccot, és a normális ruhámban tesizek. De csak azért,mert gyűlölök öltözni az öltözőben. Egyszerűen utálom hallgatni,ahogy a többi lány ilyen unalmas dolgokról beszélgetnek,hogy úúú,mi volt a való villában,meg hogy őket 13 évesen ki dugta meg. Meg már eleve az öltözést is utálom,főleg télen,amikor felveszek egy rakás harisnyát,2 zoknit,atlétát,meg minden,és azt most vegyem le,utána megint elpazaroljak egy fél órát,amíg felöltözök. Arról nem is beszélve,hogy nekem erőteljesebb a szőröm,mint a többieknek,és a combomon pl elég erős,de ott nem akarom borotválni,mert csak még erősebb lesz. A lábammal is ez volt,hogy borotváltam,és mostmár kb olyan,mint egy kefe,és ha pár hétig nem borotválom,pl télen,akkor már olyan,mint chubakkának. De nem csak viccelek,hanem szószerint olyan. És elég szarul esik,hogy a volt "legjobb barátnőm" ott sugdolózik a többi csajjal,hogy nézzék már,milyen undorító szőrös vagyok. Hát ennyi. Utálom a tesit,utálom a tesi öltözőt és a tanárt is.
Így most mi tegyek?
Előre is köszönöm. egyébként én 14 éves lány vagyok,már ha ez számít valamit.:)

Szakértőnk válasza a Rühellem a testnevelést és emiatt nem fognak jó középsuliba felvenni. Mit tegyek? kérdésre

Kedves Levélíró!

Elég elkeseredettnek tűnik a leveled, de talán, miután átolvastad, te is már másképp látod a dolgokat. Úgy tűnik, nagyon tudsz küzdeni azért, amit akarsz, hiszen több tantárgyból is már feltornáztad magad. Talán mégsem kéne hagynod, hogy a tesi kersztbe tegyen a terveidnek! Tartsd inkább szem előtt, hogy mit is szeretnél elérni, konkrétan azt, hogy felvegyenek egy jobb középsuliba. Ha ehhez az kell, hogy átmenetileg félretedd az indulataidat és elérd, hogy a tanár átengedjen tesiből, biztos vagyok benne, hogy meg tudod oldani. Szerintem azzal, hogy nem viszed be a cuccodat és nem öltözöl át, csak a saját dolgodat nehezíted és még a célod elérésében is akadályozod magad. Ráadásul ha nem öltözöl át tesi órára, utána abban a ruhádban vagy egész nap, amibe beleizzadhattál. Akár meg is érezhetik rajta az osztálytársaid az izzadságszagot és neked is kényelmetlen lehet. Írjál magadnak cetlit vagy állíts be figyelmeztetőt a mobilodon, ha úgy érzed, mégis szeretnéd, ha nem felejtenéd el bevinni a cuccod! A szőrtelenítéssel kapcsolatban meg akár át is gondolhatod, hogy milyen megoldás lenne számodra a legmegfelelőbb, valóban jó választás-e a borotva és nem lehetne-e mégis kezdeni valamit a combodon a szőrrel, ha egyszer ennyire zavar.

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor