Mit tegyek? más vagyok,mint a többiek

2012.03.04.
Kedves szakértő!
14 éves lány vagyok. és az a baj,hogy én nem olyan vagyok,mint a mostani tinik többsége...
amíg az osztálytársaim,barátnőim David guettát meg ehhez hasonló szennyet hallgatnak,én pl Linkin Parkot,vagy valami normálisat. utána ott van az öltözködés is...én lány létemre elég fiúsan öltözködöm,szóval ilyen deszkáscipő,fekete csőgatya,és egy póló vagy ing. és nem is festem magam.
emiatt viszont sokan kinéznek.
ráadásul most tök nagyot csalódtam az állítólagos legjobb barátnőmben.
újabban nagyon jóba lett pár liba osztálytársával,és amíg régen még nekem beszélte ki őket,most megy hozzájuk és egész nap pasiznak,vagy kitörtnyak-fájóláb-kacsacsőr kombóban fotózkodnak. ez az egész irritál. és amióta velük van a barátnőm,velem nem is foglalkozik. de úgy szószerint. legutolára olyan normálisat talán nyáriszünet közepén beszélgettünk,utána egyszercsak azt vettem észre,hogy már napok óta nem keresett,facebookon ha írtam neki,nem is reagált,vagy ha igen,mindig az volt a kifogása,hogy a barátnőivel megy valahová...
viszont ma már betelt a pohár,ugyanis amikor mentem volna hozzá,nem volt otthon,mert a pasijánál volt. lehet,hogy én vagyok konzervatív,de szerintem egy 13 éves lánynak ennyi idősen még nem az a dolga,hogy a pasijánál ....nem tudom mit csináltak,de az biztos,hogy nem sakkoztak...és nekem valahogy már csak belegondolni is rossz,hogy lehet,hogy az a srác pont most d..ta meg a barátnőmet...legalábbis ezen nem csodálkoznék,mert eddig a barátnőmnek valahogy csak olyan barátai voltak,akik füveztek,iáztak,cigiztek,és mindezt ilyen 13-14 évesen.
mit csináljak? vagy csak én vagyok maradi? és ami még fontosabb,szeretném visszakapni a barátnőmet,és azt akarom,hogy olyan legyen,mint régen!! mit tegyek?
Előre is köszönöm a válaszát

Szakértőnk válasza a Mit tegyek? más vagyok,mint a többiek kérdésre

Kedves Levélíró!

Nem gondolnám, hogy maradi vagy, sőt! Szerintem sincsen helye se az alkoholnak, se a fűnek, se a szexnek egy 13 éves lány életében. Úgy tűnik azonban, hogy barátnőd tényleg megváltozott az utóbbi időben, más dolgok lettek számára fontosak, mint neked és ez elkerülhetetlenül kicsit eltávolította tőled. Sajnos nem lehet az embereket megváltoztatani akaratuk ellenére. Azt javaslom, engedd el őt, hadd próbálja ki ezeket a dolgokat is és ne utasítsd el miattuk, hanem beszélgess vele arról, hogy ezek mit jelentenek a számára, mit adnak neki. Talán pár hónap után lenyugszik és elkezdik újra a korának megfelelő, építőbb jellegű dolgok érdekelni. Addig is, szerintem nyugodtan nézz körül az ismerőseid között, hátha találsz olyat, akivel jobban megértitek egymást, hasonlóbb a gondolkodásotok, arra az esetre, ha barátnőd eltávolodása tovább tartana.

Minden jót!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor