valami nincs rendben velem

2012.02.23.
Jó estét! Igaziból nem is tudom miért írok, talán csak jobb egy monitornak kiírni azt a kuszaságot, amit ugyan már felnőtt (18 éves), viszont gyerekcipőben bucskázó lelki világomat jellemzi. Nem sok jó adatott meg nekem, apámmal nem beszélünk, nem is láttam több mint, hat éve. Anyám mindent meg tesz értem, testvéremért, viszont sokszor feszült. Az érzéseimet mindig is elfojtottam. Talán ezért is van, hogy nem tudok anyámmal a csajokról beszélni. Valamilyen szinten szégyellek erről beszélni vele, félek, hogy vajon mit gondol a lányról, mivel egész életemet a megfelelni vágyás töltötte be. Első kérdésem miért nem tudok erről beszélni vele? Engem is zavar és anyámat is. Másik problémám volna, hogy a volt barátnőmmel 7 hónapig voltunk együtt, és a lefekvésre is sor került volna, és addig amíg minden úgy alakult ahogy én számítottam, addig semmi baj nem volt, de egy idő után ki kelt magából a csaj, és úgy viselkedett ahogy nem vártam tőle. Mint egy ribanc csúnyán mondva. Elnézést a kifejezésért, nem szoktam tiszteletlenül beszélni. Na szóval úgy viselkedett, és nekem nem tetszett és oda lett az "ihlet". Ez lett volna mind kettőnknek a legelső. Megértő volt, segített a kudarcon túl tenni magam, és én tovább próbálkoztam és ő sosem akarta ismét megpróbálni gyerekes indokokat kitalálva. Én persze tudtam, vagyis sejtettem, hogy én vagyok az oka. Ezt persze a második próbálkozás előtt el is mondta, és ez nekem úgy jött le, mintha azt gondolná soha nem lennék képes boldoggá tenni. Szóvá is tettem mert nagyon megsértett ezzel, és azt mondta nem gondolja így, és akkor inkább be is bizonyítja és nekem ez úgy már erőltetettnek tűnt, és hogy bíznék magamban, ha még a barátnőm sem bízik bennem alapon kedvem sem volt szexelni ezek után, és hát megint elszállt az ihlet, de lehet nem is bántam. Ezután megromlott a kapcsolatunk és szakítottunk. Van velem baj? Igaz még egyszer nem fog ilyen történni velem? Mármint szexben. Még egy dolog, ha nem vagyok telhetetlen. Van egy lány, aki elkezdett ismerkedni velem, gyakorlatilag ő udvarol nekem, nagyon teper a kislány és ez nekem valahogy most még tetszik is, csak visszatart még az, hogy néha még álmodok az exemmel, és néha azon veszem észre magam, hogy figyelem. Mondjuk nehéz lenne nem észre venni, mert egy emeleten van az osztálytermünk gyakorlatilag miden szünetben látom, csak az a baj, hogy ő is figyel. Lehet csak bemesélem magamnak, nem tudom, de néha ezt érzem. Nincs pofám az új lány szemébe nézni e miatt, és nem tudom, hogyan közeledjek felé, és hogyan engedjem el a volt barátnőmet. Kérem segítsen. Mondjuk már ez is jól esett, hogy leírhattam, ha nem kapok választ az sem fog a földhöz vágni, olyan az életem, mint egy nagy lábas tyúkhúsleves. Amint meg hűl, valaki felmelegíti és jól meg kavarja. Köszönöm a rám pocsékolt pár percet.

Szakértőnk válasza a valami nincs rendben velem kérdésre

Kedves Levélíró!

Azt írod, zavar, hogy nem tudsz őszintén beszélni a problémáidról anyukáddal. Azt gondolom, ezen leginkább úgy tudnál segíteni, ha tudatosan erőt vennél magadon és felvállalva, hogy nem tudsz mindent és esetleg azt is, hogy nem tudod, hogyan felelj meg egy adott helyzetben, segítséget kérnél tőle. Biztosan igyekszik majd segíteni, hiszen eddig is rengeteget tett érted, csak legfeljebb nem ezen a téren és talán számára is új helyzet lesz, hogy ilyesmikről beszéljetek.

Azt írod, az első próbálkozásotok azért fulladt kudarcba, mert neked nem tetszett a lány viselkedése, túlságosan olyan volt, mint egy "ribanc". Ezek után nem egészen világos, mi csúszhatott félre, hogy végül te érezted azt, hogy te vagy az oka annak, hogy nem úgy alakultak a dolgok, ahogy szerettétek volna. Gondolj csak bele, talán ő is félt attól, hogy "kudarcot vall" és megint úgy kezd el viselkedni, ami elveszi az ihletedet. Egy szexuálisan izgatott helyzetben, természetes, hogy ember kicsit veszít a viselkedése feletti tudatos kontrollból, egyértelműbben kifejezi a vágyait és olyat is megenged magának, amit más helyzetben nem engedne. Legközelebb esetleg te is próbáld jobban elengedni magad, kevésbé megfelelni akarva a helyzetben és akkor talán megy majd annyira gördülékenyen minden és tudsz annyira "együtt lenni" a patnereddel, hogy több lazaság beleférjen az ő részéről is. Segíthet, ha arra figyelsz, hogy milyen vele lenned, mi az, ami örömet okoz neki és mi az, ami neked jó. Tedd félre a kérdéseidet és a félelmeidet, hogy beleengedhesd magad az együttlétetekbe! Esetleg segíthet majd az is, ha előtte megbeszélitek, hogy mi fér bele mindkettőtök számára egy ilyen helyzetbe, anélkül, hogy elszálljon valamelyikőtök ihlete.

Gondold át, érdemes volna-e beszélned vele újra, esetleg megpróbálnotok újrakezdeni a kapcsolatotokat vagy tényleg vége van köztetek mindennek. Talán, ha ezt a kérdés tisztábban látod, azzal kapcsolatban is könnyebben döntesz majd, hogy próbáld-e viszonozni a másik lány közeledését.

Hajrá!


Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor