Miért álmodok az exemmel?

2012.02.03.
Tisztelt szakértő!
Réka vagyok és 16 éves. Ha esetleg az életkorom segít valamit.
Június közepén, tehát kb. 8 hónapja szakítottunk a pasimmal, azóta lett is más valakim. De még mindig előfordul, hogy az exemmel álmodok, és néha egy kósza gondolat eszembe jut, hogy mi volt akkor... Boldognak éreztem magam az nem vitás, de szükség volt erre a szakításra, nem részletezem inkább.
A legfurább meg az, hogy a telefonszámát még mindig tudom fejből, holott nem gondoltam rá azóta... Miért van ez?
A másik meg: nem akarok kétszer is írni. :D
Az hogy meggondolatlan vagyok és nincs önbizalmam. Ezzel mit lehetne kezdeni? Sokszor teszek úgy dolgokat hogy nem gondolok bele a következményébe, Nagyon sok vitánk van is emiattt anyámmal is meg a legjobb barátommal is. :S És az önbizalomhiány... Mit lehet vele kezdeni? Úgy érzem semmiiben nem vagyok jó. de tudom ez nem így van, de akkor is így érzem. Az osztály se fogad be a hülyeségeim miatt... Meg én alapból nem olyan vagyok mint ők. Én egy egyéniség vagyok és nem azt csinálom mint a "menők" és ezért kiközösítenek engem. Mit tegyek annak érdekében hogy jobban higyjek magamban és hogy kevesebb megondolatlan hülyeséget csináljak? Válaszát előre is köszönöm! :)

Szakértőnk válasza a Miért álmodok az exemmel? kérdésre

Kedves Levélíró!

Szerintem nincsen semmi probléma azzal, hogy néha az exeddel álmodsz és tudod a telefonszámát. Fontos szereplője volt az életednek és biztosan olyan érzéseket éltél meg vele, melyek máig fontosak és emlékezetesek a számodra. Természetes, hogy esetenként előjönnek, akár álom formájában is. Esetleg átgondolhatod, hogy miért jöhetnek elő mostanában gyakrabban, hiányzik-e valami a mostani kapcsolatodból vagy egyszerűen csak attól aktivizálódhattak az előző kapcsolatoddal kapcsolatos élményeid, hogy most van valakid.

A meggondolatlanságoddal kapcsolatban azt javaslom, hogy próbálj kicsit tudatosabb lenni. Állj meg egy kicsit átgondolni, mielőtt mondasz vagy teszel valamit és tartsd szem előtt, hogy mit szeretnél elérni a viselkedéseddel.

Szerintem próbáld magad elfogadni olyannak, amilyen vagy! Ha mások azt látják rajtad, hogy nincs bajod magaddal, sokkal könnyeben el fognak fogadni! Biztosan most is vannak olyanok, akik jó fejnek tartanak és szívesen vannak veled. Vedd észre őket! Az, hogy van egyéniséged és fel is vállalod, sokkal vonzóbb lehet sokak számára, mintha te is egy lennél a "menők" közül. Ne zavarjon, hogy nem tartozol közjük, inkább keress olyanokat, akikkel jól érzed magad és megtalálod a közös hangot!

Minden jót!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor