Félelem

2011.12.21.
Tisztelt Doktornő!
Jelen pillanatban 18 éves vagyok, lány.
Régebben volt egy fiú, aki szerelmes volt belém, s én is belé. Ez két évvel ezelőtt történt. Ő többször próbálkozott nálam, igaz, nem túl nagy módon, csupán odajött mellém, mikor mentem valahová, de ilyenkor olyan zavarba jöttem, hogy ránézni se mertem.. Borzasztóan féltem. Aztán a sráccal összejött egy lány, s most már több, mint egy éve együtt vannak (bár azért a srác nyár elején még továbbra is engem nézett..).
Nos, a baj, ami miatt írok, az az, hogy fiúk jelenlétében borzasztóan zavarba jövök, és félek. Holnap találkozni fogok egy fiúval, de iszonyatosan be vagyok rezelve. Nem igazán tudnám megmondani, mitől. Csak félek. Hogy majd nem fogok tudni megszólalni, hogy megint az lesz, mint a fentebb említett srácnál...
Mitől van ez a félelem-dolog? És lehet rajta segíteni?
És az miért van, hogy vannak olyan korszakaim, mikor borzasztóan undorodom ettől az egész járás-dologtól, s magától a csóktól is?
Köszönöm.. Anna

Szakértőnk válasza a Félelem kérdésre

Kedves Anna!

Szerintem gondold végig, hogy pontosan mi az, ami miatt zavarba jössz és amitől félsz az adott helyzetben! Az sem mindegy, hogy úgy undorodsz ettől a "járás-dologtól", hogy próbáltad már vagy annyira félsz valamitől, hogy legszívesebben kiiktatnád az életedből és ezt érted undorodás alatt. Azt gondolom, érdemes lenne legközelebb úgy belemenned egy lány-fiú helyzetbe, hogy megpróbálod egyszerűen csak az embert látni a fiúban és úgy viselkedni vele, mint bárki mással. Az is lehet, hogy ez csak haverság, barátság köztetek és nem egy kezdődő kapcsolat, így teljesen felesleg félned tőle. Semmi olyat nem kell tenned, amit nem akarsz, sőt, el is mondhatod a fiúnak, hogy nagyon zavarban vagy és megkérdeheted, hogy adjon egy kis időt, hogy megnyugodj a társaságában. Próbálj rájönni, hogy jól érzed-e magad a fiú társaságában, jól esik-e, ha hozzád ér és szeretnél-e még találkozni vele. A csókkal még ráérsz addig, amíg nem érzed azt, hogy tényleg kíváncsi vagy rá, hogy mások szerint miért jó csókolózni. Valószínűleg az undorod is elmúlik majd, ha már tudod, hogy miről van szó!

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor