Meleg vagyok, és szerelmes vagyok az egyik iskolai társamba. Mitévő legyek?

2011.12.12.
16 éves vagyok, és ez egyfajta plátói szerelem. Szinte biztos ugyanis, hogy ő nem meleg. Én az a baj, hogy titkon mégiscsak bízom ebben, mert hallani róla ezt-azt, de ugyanakkor ellenérvek is vannak ez ellen. Elfelejteni ugyanakkor nem tudom, és nem tudok mit csinálni, de nem is akarom... Teljesen el vagyok keseredve, úgy érzem, lehetetlen az életem, és egyedül érzem magam. Barátaim vannak, de ez más. Nekem már szerelemre van szükségem, viszonzottra!

Szakértőnk válasza a Meleg vagyok, és szerelmes vagyok az egyik iskolai társamba. Mitévő legyek? kérdésre

Kedves Levélíró!

Esetleg megpróbálhatod óvatosan megtudni, hogy meleg-e az osztálytársad, hogy eldőljön, van-e értelme róla álmodoznod. Érthető, hogy viszonzott szerelemre vágysz, de lehet, hogy akkor érdemes lenne tovább keresgélned, hogy olyat találj, aki szintén meleg és esélyetek legyen arra, hogy kialakuljon köztetek valami. Az már egészen más jellegű kapcsolat lenne, mint a plátói szerelem, mert míg ebben egyedül vagy a vágyaiddal, abban ketten lehetnétek benne, kölcsönös érzelmekkel.

Egyébként azt gondolom, fiatal vagy még, nem is feltétlenül alakulhatott ki a szexuális orientációd, nemi identitásod annyira, hogy biztosan tudd, hogy meleg vagy. Nézz körül a fiúk és a lányok között egyaránt, ismerkedj, randizgass és figyeld az érzéseidet, ki iránt érzel vonzalmat és az a vonzalom lehet-e kölcsönös. Biztosan találsz majd olyat, kivel boldog lehetsz!

Minden jót!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor