anyám ://

2011.12.07.
Jó estét!
13 éves lány vagyok.(14 leszek januárba) Az a helyzet hogy nagyon elegem van anyámból! Folyamatosan piszkál, olyanokat mond ami nem igaz és úgy beszél velem mint a kutyával!! Például tegnap haza jöttem suliból és siettem készülődni mert mentem vissza, mert osztály bulink volt és itt volt barátnőm is. Haza jött anyu és elkezdett csesztetni hogy ribanc vagyok meg hogy minek vasalom ki a hajam. Aztán lejött másik barátnőm is és mentünk a vonathoz de előtte még megkaptam hogy ( szó szerint) Te rohadt r*b*nc k*rv*, haza se gyere! A ruháidat össze pakolom és kib*szl*k!! Barátnőm utána mondta is hogy hogy beszélhet így az anyám velem? :O Hát mondom ez minden napos! Aztán ugye készülök gimibe és ha minden igaz kollégiumos leszek Pesten! Anyu meg azt mondta hogy majd biztos cigizni, drogozni, inni fogok meg majd terhesen jövök haza és ha így lesz kitagad! Annyira rosszul esnek az ilyenek! :( Azt is mondta hogy én tehetek róla hogy fogszabályzó kell nekem! Mért tehetek én róla? Apukámmal szétmentek lassan 2 éve és őt is állandóan szidja! Meg azt mondja hogy bead intézetbe, vagy menjek apám után! Már tényleg nem bírom! Teljesen jogtalanul mond olyanokat amik fájnak! Holnap lesz a sulinkban egy felvilágosító óra és ezt mondtam neki és akkor is beszólt nekem hogy ez engem mennyire érdekel és hogy ribanc vagyok! Ha meg vissza szólok egy kicsit durvábban akkor meg szemtelen vagyok!! Normálisan nem is szól hozzám csak üvölt! Kérem segítsenek!
Üdv.: Barbi

Szakértőnk válasza a anyám :// kérdésre

Kedves Barbi!

Nem gondolnám, hogy anyukád indulatai feltétlenül neked szólnának, inkább arról lehet szó, hogy valami miatt ideges, aggódik, problémái vannak és mivel te vagy a közelében, rajtad vezeti le a feszültségeit. Ereszd el ezeket a megjegyzéseit a füled mellett, hiszen nem is eléggé átgondoltak és te ezt pontosan tudod. Nem vagy ribanc, nem tehetsz róla, hogy fogszabályzóra van szükséged és nem tervezel drogozni vagy teherbe esni a gimi alatt. Ha te ezekkel kapcsolatban biztos tudsz lenni magadban, nem kell, hogy hasson rád anyukád viselkedése.

Ettől függetlenül, szerintem jót fog tenni a kapcsolatotoknak egy kis távolság, amikor majd kollégiumban laksz. Addig is megpróbálhatnál kicsit több időt olyanok társaságában tölteni, akik pozitívan viszonyulnak hozzád és könnyebben ki tudják mutatni, hogy szeretnek. Biztosan anyukád is szeret, csak kimutatnia ritkábban sikerül. Azért vedd észre azokat az alkalmakat is, hogy ne csak az az élményed legyen vele kapcsolatban, hogy kiabál veled!

Minden jót!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor