Nagyon bizonytalan vagyok...

2011.11.26.
Kedves Doktornő!
A helyzet az, hogy van egy fiú, aki nagyon megtetszett. Már vagy 3-4 hónapja "belezúgtam", de nem történik semmi. Ő 18, én pedig 16 éves vagyok. Azt hiszem, nagyon félénk típus, ezt tudni kell róla, s mivel sok információm van róla (habár személyesen nem ismerem), tudom, még nem volt barátnője. Vannak jelek, amikről nem tudom eldönteni biztosan, hogy tetszem-e neki. Szóval, én ezeket vettem észre:
- sokszor bámul rám, de mikor én is ránézek, elkapja a tekintetét
- ha a közelében vagyok frusztrálttá válik
- mikor a haverjaival van, rám sem akar nézni
- múltkor, mikor meccse volt, még a szeme sarkából is engem figyelt játék közben, és be kell vallanom, aznap nem játszott túl jól
- néha, mikor meglát egy pillanatra felvonja a szemöldökét
- mikor ott vagyok a közelben, köhint egyet, majd kihúzza magát, és méltóságteljesen végigvonul
- sokszor, mikor meglát, az orra és a szája közötti bőrterületet kezdi el dörzsölgetni
- az egyik ismerőse rákérdezett arra, tetszem-e neki, de azt mondta nem...viszont, ha ez nem így van, akkor miért néz engem folyamatosan???
-a haverja akárhányszor meglát, elkezd vigyorogni rám, holott nem is ismer, csak látásból
- múltkor, mikor megállt mellettem a srác, a haverja közte és köztem forgatta a fejét állandó jelleggel
Tudna nekem segíteni, miket is jelentenek ezek a jelek. És, ha esetlegesen tetszem neki, mit tegyek, hogy végre történjen valami. Egyébként elég félénk típus vagyok..
Válaszát előre is köszönöm!

Szakértőnk válasza a Nagyon bizonytalan vagyok... kérdésre

Kedves Levélíró!

Az alapján amit írsz, azt gondolom, nem lehet egyértelműen eldönteni, hogy tetszel-e neki. Mindenesetre, gondold át, nem most lenne-e ideje túllépned a félénkségeden és megpróbálni valahogyan személyesen közeledni a fiúhoz. Az is lehet, hogy ő is ilyen problémákkal küzd és nem mer kezdeményezni. Rengeteg mindent tudsz már róla, most az lenne a kérdés, hogy mi történne, ha beszélgetni, haverkodni próbálnál vele. Nem kell rögtön ajtóstól rontani a házba, de ha csak a távolból figyeled, ki tudja, mikor történne bármi is!? Menj oda hozzá, amikor legközelebb lehetőséged adódik és nincsenek vele a haverjai. Persze azzal is próbálkozhatsz, hogy egy közös ismerősötöket megkéred, segítsen valahogy a közelébe kerülni. Azt gondolom, mindenképpen az vezetne oda, hogy történjen végre valami, ha elkezdenétek ismerkedni.

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor