Feszengés

2011.11.14.
Üdv,bele.is.vágnék.a.témába,hogy.mi.aggaszt.igazán.Nagyon.izgulós.tipusú.lány.vagyok(15)és.soha.nem.volt.barátom.és.félek.a.fiuk.közelségétől.Remegek,rossz,közérzetem.van,nagyon.megakarok,felelni.minden.egyes.elvárásnak,tudom.ez.lehetetlen,hisz.az.emberek.változatosak,és.senki.sem.egyforma.De.mit.tegyek,hogy.leküzdjem.a.gátlásaim,feszengésem?Járok.társaságba:)abban.reménykedve.talán.az.majd.segit.nekem:)lazább.lenni.Köszönöm.előre.is.
Viszlát!

Szakértőnk válasza a Feszengés kérdésre

Kedves Levélíró!

Nem csodálom, hogy rosszul érzed magad, miközben minden elvárásnak megfelelni igyekszel, hiszen egyrészt rengeteg erődet elviheti, másrészt pedig elég lehetetlennek is tűnik. Próbáld meg, hogy legközelebb, amikor ugyanezt érzed, leállítod magad és a megfelelni vágyás helyett átgondolod, hogy te mit szeretnél csinálni és kicsit inkább aszerint viselkedsz. Attól, hogy jobban érzed magad a bőrödben, sokkal lazább leszel és valószínűleg ezt a fiúk is észreveszik majd rajtad és vonzóbbnak találnak.

Segíthet az is, ha felidézel olyan emlékeket, amikor lazább voltál és jól érezted magad fiúk társaságában. Próbáld újra megtalálni magadban azt az érzést, amikor fiúk közelébe kerülsz. Esetleg megpróbálhatsz egyszer-egyszer szerepet játszani, mintha kicsit más lennél, saját magad laza, magabiztos, megfelelni ennyire nem akaró kiadása. Igazítsd a szerepedhez a viselkedésedet, a beszédedet és a külsődet is. Figyeld majd meg, hogy hogyan hat rád és a hogy hogyan hat a fiúkra.

Egyébként meg ők is csak emberek, hidd el, ők is ugyanúgy izgulnak a lányok miatt, mint te miattuk.

Minden jót!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor