Hiányzik a szerelem

2011.11.02.
Üdv! Az lenne a problémám, hogy mostanában eléggé lehangolt, magányos vagyok. Szeretnék ismerkedni, de egyszerűen nem merek kimozdulni(tudom, így nehéz lesz, de félek). Az iskolában tetszik egy srác(már két éve), de van barátnője, ezért inkább békén hagyom őket. Régebben jártam egy sráccal(egy évig), de sajnos szakítottunk egyéb okok miatt. Az elején még jó érzéssel töltött el, nem voltam ideges, feszült miatta... De most, hogy már annyi idő eltelt, eléggé komor hangulatom van és "realista-pesszimista" lettem. Szórakozóhelyekre nem járok, faluban lakom és fogalmam sincs, hol, vagy hogy kezdjem az ismerkedést az ellenkező nemmel.

Szakértőnk válasza a Hiányzik a szerelem kérdésre

Kedves Levélíró!

Talán azzal kezdhetnéd a probléma megoldását, hogy megpróbálsz valahogy kicsit kevésbé elzárkózni az emberektől és a külvilágtól. Nem kell feltétlenül csak az ismerkedést szem előtt tartanod. Csinálj magadnak programokat, legyél többet a barátaiddal, nyiss a világ felé. Neked kell legyőznöd a félelmedet és esélyt adnod magadnak, hogy valami változzon, hiszen ha nem változtatsz, akkor nehezen fog javulni a helyzet.

Ismerkedési lehetőségnek pedig, ha nem szeretnél a szórakozóhelyeken próbálkozni, ott van például az internet. Nézz körül esetleg a társkereső oldalakon, hátha összeakadsz valakivel, akivel jól érzed majd magad. Az is jó lehetőség, hogy a barátaidon keresztül megismerj új embereket, vagy olyan programokat szervezz, ahol összefuthatsz valakivel, aki felkelti az érdeklődésedet és elérhetőbb, mint az a srác, akinek barátnője van és leginkább csak álmodozhatsz róla, de a valóságban nem tudtok együtt lenni.

Valószínűleg a hangulatod is javulni fog, ha kicsit aktívabban részt veszel a társas életben!

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor