füvescigi...

2011.10.11.
Üdv.
Nekem a páromról lenne szó. 1,5 éve vagyunk már együtt. Ez idő alatt még a régi barátaival személyesn soha sem találkoztam. Ez amiatt van,hogy én nem is szeretnék. Teljesen elítélem őket.
A barátom sokat szokott velük lenni,amit én alig bírok eltűrni. Emiatt nagyon sokat veszekszünk és nem egyszer okozott ez a helyzet már szakítást nálunk.
A gond a következő. A barátai nagyon elzüllött szinte gyerekek (18 körüliek,a párom 20 múlt) Régebben talán ha csak havonta,de mindig szereztek füvescigit,amivel persze az én barátomat is kínálják. A barátom nem tud nekem hazudni és felesleges is neki,mindig kiderül. Ez a gond,már súlyosabb lett. 1 héten ha 3x-4x felmennek a barátomhoz mindig visznek füvescigit. A barátomék otthonában csinálják ezeket vagy épp a faházban az udvaron. Nagyon aggódom a barátom miatt! Sok szor megigérte már,hogy többet nem csinálja,de hiába. Ugyan ugy. Féltem és utálom a haverjait,mert csak tönkreteszik. Szerintem már befolyásolják is. Többször mondtam már neki,hogy ha tovább folytatja beszélni fogok az anyukájával. De mint ha nem is érdekelné. 1 hete nagyon elegem lett,mert tudtam,hogy megint a haverjaival van,ezért beszéltem a báttyával. Elmondtam neki,nagyon csodálkozott,hogy a tesója ilyenek csiná. Megkérdeztem a véleményét,hogy vajon mit szólna az anyukájuk ha beszélnék vele erről. Ő azt mondta tuti eltiltaná a haverjaitól és valahol talán ez is a célom. Nekem komoly terveim vannak a barátommal,összeköltözést tervezünk jövőre és nem szeretném ha valami baja lenne. Ön mit gondol? Cselekedjek afelé,hogy beszéljek az anyukájával? Nem szeretném ha a barátom emiatt megutálna és a kapcsolatunk rovására menni,én csak jót szeretnék neki! Tudom hogy elöbb vagy utobb a haverjai csak jobban fognak neki ártani! Kérem segítsen. A barátommal hiába ígéretem meg,nem tudja betartani. és ez nekem nagyon fáj! :(
Segítségét előre is köszönöm!

Szakértőnk válasza a füvescigi... kérdésre

Kedves Levélíró!

Azt gondolom, a barátoddal kellene erről tudnod beszélni. Mondd el neki, hogy mi a problémád, milyen érzéseid vannak azzal kapcsolatban, hogy füvezik a haverjaival, tudd meg, ő mit gondol erről, miért érzi úgy, hogy szüksége van rá. Beszéljetek arról is, hogy tudnátok-e esetleg valamilyen kompromisszumot kötni ezzel kapcsolatban, úgy hogy számodra is megnyugtatóbb legyen a helyzet és ő is be tudja tartani, amit ígér. Lehet, hogy érdemes lenne lassan megismerkedned a haverjaival, hiszen ha ennyire fontos szerepet töltenek be a barátod életében, akkor ők is hozzá tartoznak, nem hagyhatod őket figyelmen kívül. Vedd figyelembe azt is, hogy a barátod 20 éves, lényegében felnőtt ember, aki képes önálló döntéseket hozni. Az, hogy anyukájának elmondod, mi a helyzet, nem hiszem, hogy változtatna bérmin is, legfeljebb kialakulna köztük is egy nagyobb feszültség. Ebben a korban nem lehet eltiltani már az embert a haverjaitól, ha ő azt nem akarja. Ebben a helyzetben mindenképpen a barátod döntésére, szándékára lenne szükség ahhoz, hogy változzon és szerintem ezt inkább úgy tudod elérni, ha közeledsz hozzá és eléred, hogy a saját jövője és a közös jövőtök érdeméken változzon meg.

Minden jót!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor