Láb- és crush fetish

2011.09.10.
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!
Egy furcsa problémám van: kisgyerekkoromtól kezdve lábfetisiszta vagyok. Már kiskamaszként is ilyen témájú tartalmakat kerestem az interneten. Egy ezzel összefonódó probléma pedig az, hogy a crush fetish is érdekel, felizgat a dolgok, apró élőlények összetaposásának látványa és gondolata, és a fantáziáimban már gyerekkoromtól kezdve ezzel kapcsolódó megalázást, durva erőszakot, halált tartalmazó fantáziaképek, és -jelenetek szerepelnek. Ezekről a hajlamaimről soha, senki nem szerzett tudomást.
Most 19 éves vagyok, nem volt még komoly kapcsolatom. Ezek a hajlamok miként hathatnak ki a későbbi életemre? Lesznek belőle idegi problémáim? A mostani szociális életem gyakorlatilag nulla, nem tudok kijönni az emberekkel, nem tudom elfogadtatni magam, évek óta teljesen magamba fordult vagyok. Lehet ez ezzekkel összefüggésben?
A gondom az, hogy valahol ezek a szenvedélyek traumát okoznak, mert a lábfetist szégyellem és ha lesz barátnőm, nem tudom hogyan vezessem fel, másrészt nem tudok nélküle élni. Mivel még soha nem élhettem ki, ezért egyre görcsösebben vágyom erre, egyre feszültebb vagyok, különösen a meleg hónapokban, amikor rengeteg meztelen női lábat látok. Számomra ez olyan, mint másnak a meztelen mell látványa, és néha egész napjaimat elrontja a túl sok inger, amivel nem tudok mit kezdeni, mert a lányoknak fogalmuk sincs róla, milyen hatással van ez rám.
A crush fetish-sel pedig az a problémám, hogy mivel durva erőszak és kínzás szerepel a fantáziáimban, "beteg" embernek, sérültnek, bűnözőnek érzem magam, folyamatos bűntudatom van, és azt hiszem, ez gátol a lányokhoz való közledésemben. Hozzáteszem, hogy a fantáziáimat a leghatározottabban elválasztom a valóságtól, élő állatnak soha nem tudnék ártani, mert nagyon szeretem őket.
Mit tegyek, hogy elmúljon a frusztrációm és a bűntudatom?
Válaszát előre is köszönöm!

Szakértőnk válasza a Láb- és crush fetish kérdésre

Kedves Levélíró!

Azt gondolom, ha ezek a fétisek számodra ekkora problémát okoznak, érdemes lenne talán személyesen pszichológushoz fordulnod, hogy segítsen valahogyan megtalálni a helyüket a fantáziavilágodban és a valóságos életedben egyaránt.

Azt írod, hogy teljesen elválasztod őket a valóságtól, problémát okoz, hogy elfogadd őket és szégyelled is őket önmagad és mások előtt. Lehet, hogy először neked kellene őket elfogadni és megengedni magadnak, hogy a fantáziavilágodban szerepet kapjanak. Ezután könnyebb lenne megtalálni a helyüket a valóságban is, ha van helyük, például olyan barátnőt találni, akinek tetszik a lábfétised, partner ebben. A crush fétis szintén megjelenhet esetleg a valóságban úgy, hogy nem ártasz senkinek, például valamiféle művészi kifejezés formájában, vagy játékos formában. Gondold ezeket végig! Nehéz úgy párkapcsolatot kialakítani, hogy ennyi mondent nem fogadsz el magadban...

Minden jót!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor