Miért pont engem...

2011.09.01.
Ma kezdősött el az iskola (09.01.). Ilyen rossz 1. sulinapom még sosem volt. Ugyanis az iskola 2 legrosszabb gyereke folyton engem piszkál. Ők egyben az osztáyltársaim is. Például az egyik fiú pont melettem ül. Ugyértem hogy az én padom melletti padban. Mindig odaszól ora közben, meg főleg szünetekben. Szünetekben elkezd velem szórakozni hogy "ide a zsét" meg hogy "valaki fogjon le mert megverem". Még sosem vert meg, de mindig lökdös, kigáncsol de a leggyakrabban odajön elém és lepofoz. Már évek óta ez megy. Sajna nem tudok ellene tenni semmit. A tanároknak hiába szólok, max elbeszélgetnek vele, aztán utána másnap méginkább piszkál. Sokszor odajön, elveszi a csokim. Ilyen a legjobb barátom halkan odasúgja: "miért adtad oda neki?!" erre csak az válaszolom hogy: " mi mást tehettem volna..." aztán sóhajtok egy nagyot. Most egy olyan gyerekről írok, akitől szinte mindenki fél. Ha valaki szóba áll vele, vagy nevet a hülyébbnél hülyébb viccein, csak azért van, mert félnek tőle. Ez volt a fiú.
A másik aki piszkál pedig egy lány. Be kell valljam, nagyon bunkó. Amikor a tanárnő sorolja a szabályokat, meg a kötelességeket, ez a lány csak ezt motyogja : "aha,persze,majd ha piroshóesik". Emelett lány létére cigarettázik - egy 14 éves lányról beszélünk - iszik. A a fiú - akiről először írtam - és ez a lány jóban vannak egymással. És a lány meg pont az elöttem lévő padban ül. Mindig leveleznek. Egyszer a fiú egy levelet akart átdobni a lánynak, ami véletlenül nálam landolt. Szerencsére nem vették észre. Nem olvastam, odaadtam a lánynak, nehogy ezért is megszóljanak...Aztán mikor ma megyek haza - első nap után - a lány odaáll elém is elkezdi "kérsz cigit" és mutatja a dobozt. Mondom " nem " és tovább megyek. Persze tudta hogy a válasz NEM lesz de azért megkérdezte hogy ezzel is piszkáljon...

Szakértőnk válasza a Miért pont engem... kérdésre

Kedves Levélíró!

Szeritem ne engedd, hogy elrontsák a hangulatodat, megnehezítsék az iskolai életedet és így megalázzanak. Ennél sokkal több vagy és hidd el, ha azt látnák, hogy nem mész bele ezekbe a kis játékaikba, hamar leszoknának arról, hogy piszkáljanak, hiszen nem lenne többé öröm számukra sem. A csokidat pédául ha odaadod, persze, hogy elveszi legközelebb is, hiszen nyer vele egy csokit és még téged is felbosszant. Állj ki magadért, érezd jól magad azokal, akikkel szeretsz együtt lenni, amikor pedig próbálkoznak piszkálni, reagálj udvariasan, tartózkodóan és lépj tovább.

Minden jót!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor