Nincs jó humorérzékem, és ezért mindig a

2011.08.28.
Igazából évek óta ezzel küzdök, pedig én igenis társasági ember vagyok és nem csak az antiszociálisokkal szeretnék barátkozni. Most voltunk gólyatáborba, és hiába minden, de velem nem is foglalkoztak, bár én beszélgettem úgy mindenkivel, de mégis mintha ők nem is lettek volna rám kíváncsiak, inkább a humorosabbakhoz húzódtak. Valahogy emiatt mindig rossz kedvem lesz, máskor pedig olyan hülye vagyok, hogy az már idegesítő. Nem akarok egész életemben vissszahúzódónak látszani, mert hiába hiszik azt, nem vagyok az. Na az lehet vicces amit akkor csinálok amikor "elszáll az agyam" de az sokak szerint ciki és idegesítő, csak egy-két ember szereti és sokszor csak magamon röhögök. Mit tehetnék, hogy jól beilleszkedjek, és ne csak a háttérből bámuljam a dolgokat? Vagy a hangulatingadozásaim ellen?

Szakértőnk válasza a Nincs jó humorérzékem, és ezért mindig a kérdésre

Kedves Levélíró!

Szerintem ne idegeskedj emiatt túl sokat, próbálj inkább lazítani. Minél inkább igyekszel vicces és társasági ember lenni, annál kevésbé fog sikerülni, mivel a többiek érzik rajtad, hogy görcsölsz miatta. Add önmagadat, nem kell folyton viccesnek lenni, ha te nem vagy alapból az. Próbálj inkább kedvesen, nyitottan, érdeklődően közeledni a többiekhez és keresd azoknak a társaságát, akik pozitívan viszonyulnak hozzád és viszonozzák az érdeklődésedet. Így nem maradsz a háttérben, hanem sikerülhet összehaverkodnod azokkal, akikkel valóban megtalálod a közös hangot. A későbbiekben koncentrálj rájuk, hiszen nem az a cél, hogy mindenkivel jóban legyél, mert az úgyis lehetetlen.

Segíthet az is, ha megpróbálsz kicsit kevésbé végletesen, kevésbé fekete-fehéren gondolkodni. Nemcsak visszahúzódó vagy "elszállt agyú" lehetsz, nemcsak nagyon szomorú vagy nagyon boldog, hanem vedd észre az árnyalatokat, az átmeneteket is és próbáld azokat keresni. Így kiengyensúlyozottabbá válhatsz.

Minden jót!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor