Testi problémák, magömlés

#Testi problémák #magömlés

8 db cikk a témában

Mindent a spermáról, amit nem mertél megkérdezni
#ondó
2023.09.25.

Mindent a spermáról, amit nem mertél megkérdezni

Tudtad, hogy a spermiumok az ondónak csak 0,5 százalékát alkotják, gyorsabbak, mint a jaguár, s eleinte azt gondolták a spermiumról, hogy miniatűr emberkéket hordoz? A fiúknak milliliterenként átlagosan 60-120 millió spermiumuk van, ami proteint, C-vitamint és kalciumot is tartalmaz.

Mit jelez, ha véres az ondó?
#véres ondó
2022.10.16.

Mit jelez, ha véres az ondó?

A véres ondó ijesztő, de viszonylag ritka urológiai tünet, latinul hematospermiának is nevezik. A vér származhat a húgyhólyagból, a húgycsőből, a herékből, az ondóhólyagból, a mellékherékből, a prosztatából. Hátterében banális kőbetegség vagy fertőzések, de akár rosszindulatú elváltozások is állhatnak.

Oxitocin, a szerelem hormonja
#oxitocin
2022.06.25.

Oxitocin, a szerelem hormonja

Az oxitocin elsődlegesen a hipotalamusz magjaiban szintetizálódó polipeptid szerkezetű hormon, amely idegrostokon keresztül jut el a hipofízis hátsó lebenyébe, ahonnan aktív hormonként szabadul fel és kerül a szervezet keringésébe. No de: mi köze van a szerelemhez?

Ártalmas-e vagy sem az önkielégítés?
#önkielégítés
2021.10.15.

Ártalmas-e vagy sem az önkielégítés?

Mítoszok és tévhitek után egyre több cikk jelenik meg arról, hogy az önkielégítés - sem a nőknél sem a férfiaknál - nem káros. (A tévhitek között van az, hogy a maszturbáció vaksághoz vezet vagy szőrt növeszt az illető kezén...)

#serdülőkor
2009.10.02.

Majdnem minden, amit a serdülőkorról tudni szeretnél (2. rész)

A serdülőkor pár fiatal számára stresszes lehet, és sokan nem is akarják mindezt elfogadni. Amíg külsőleg is szinte teljesen megváltoznak belül is hatalmas változásokon mennek keresztül. Rengeteg kérdés és érzés kavarog ilyenkor benned, ami emocionális problémákhoz vezethet. Ez nem egy könnyű időszak, de túl lehet élni. Ne ijedj meg még akkor sem, ha ijesztő, hogy a tested kontrollálhatatlanul csak nő. A rengeteg testideál, aminek próbálsz vagy szeretnél megfelelni sokszor teljesen összekavarhat, és mély betegségeket idézhet elő.

Majdnem minden, amit a serdülőkorról tudni szeretnél (1. rész)
#pubertás
2009.09.16.

Majdnem minden, amit a serdülőkorról tudni szeretnél (1. rész)

A serdülőkor alatt tested komoly változásokon megy keresztül. Tested szép lassan eléri felnőtt méreteit, kialakulnak a másodlagos nemi jellegek. Ha már olvasod ezt a honlapot, valószínű, hogy ez a korszak nálad már elindult, és valamikor a húszas éveid elején fog majd befejeződni.