érettségi
#Suli, munka

Érettségi tippek kamasz szerkesztőinktől: Kedves Flóra

2015.04.21.
1 perces olvasási idő

Flóra már túl van az érettségin, ezúttal az ő tanácsait olvashatjátok.

Tanulás szempontjából az emelt szintű vizsgákra fektettem a hangsúlyt. Az utolsó hajrában az írásbelik előtt reggeltől estig bújtam a könyveket és minden apró betűs részt elolvastam. Az utolsó nap már csak átnéztem a jegyzeteket és nem terheltem az agyam.

A középszintű írásbelikre nem hinném, hogy érdemes sok időt "pazarolni”. Elég, ha a fontosabb Érettségi tippek kamasz szerkesztőinktől: Kedves Flóradolgokat tudja az ember, mert idő sem lesz rá, hogy mindent átnézzünk, és nincs is értelme. Szóbeliknél szintén az emelt a fontosabb, ott jó ha tisztában van az ember mindennel és sosem árt, ha egy-két plusz információt is tudsz mondani. A tételeket jó előre el kell kezdeni tanulni, én már másfél hónappal előtte elkezdtem és kellett is ennyi idő, hogy megragadjon és még ismételni is tudjak. Ezt annak is ajánlom, aki tipikusan az utolsó pillanatra hagy mindent - én is olyan vagyok, de érettséginél nem szabad.

Mivel annyi mindent kellett megtanulni érettségi időszakban, nagyon nehéz volt minden nap nekikezdeni. Ezért én mindig felkeltem 8-9 körül (reggel jobban fog az agy), elterveztem mit akarok délután/este csinálni, és úgy igyekeztem, hogy délelőtt és koradélután letudjam a tanulást. Nekem az is bevált a tételeknél, hogy felmondtam itthon valakinek, mintha érettségin lennék és így tudtam, mi az amit mindig kifelejtek, ezért oda kell rá figyelni.

Amit még ajánlok az a szabadban tanulás, ha van rá lehetőség. Motivációnak pedig gondolj bele, milyen jó lesz ha túl leszel rajta, tervezgess, hogy milyen programokat szervezel majd, engem mindig ez segített túl a legnehezebb időszakokon.