#Suli, munka

Nyelvparádé segít a nyelvtanulásban

2012.09.06.
1 perces olvasási idő

Az ország csaknem ötven pontján szerveznek nyelvi és kulturális programokat a nyelvtudás hete alkalmából szeptember 7. és 15. között, a programsorozat nyitórendezvénye a nyelvparádé lesz péntektől vasárnapig a Millenárison.

Keresd meg a hozzád leginkább illő nyelvórát!

A nyelvparádén nemcsak az újdonságokról értesülhetnek a tanulni vágyók, de ki is próbálhatnak nyelvórát, internetes tanulási Nyelvparádé segít a nyelvtanulásbanlehetőségeket, nyelvvizsgát és technikai újdonságokat. Az előadások és workshopok azoknak szólnak, akik tudni szeretnék, hogyan érdemes belevágni a nyelvtanulásba, hogy minél rövidebb idő alatt eredményesek legyenek, vagy hogyan tanítsanak minél hatékonyabban, illetve arról akarnak tájékozódni, milyen külföldi munkalehetőségek közül válogathatnak. A kiállítók akciókkal, kedvezményes vásárlási lehetőséggel, játékokkal, meglepetésekkel várják a nyelvtanulókat és a tanárokat.

Ezután szeptember 15-ig a Nyelviskolák Szakmai Egyesülete az ország csaknem 50 pontján szervez nyelvi és kulturális programokat, ahol nyelviskolák segítenek a nyelvet tanulni vágyóknak informálódni, eligazodni és dönteni arról, hogy milyen nyelveket és hol tanuljanak.

Teszteld a tudásod!

A Nyelviskolák Szakmai Egyesülete szervezésében lesznek ingyenes bemutatóórák, próbanyelvvizsgák, nyelvtanulással, nyelvvizsgával kapcsolatos tanácsadás, akciós nyelvkönyvvásár, koncertek, kulturális előadások.

Az egyesület elindítja Hello, tourist! elnevezésű akcióját: felkészült nyelvtanárok az ország több pontján járókelőket megszólítva, 5-10 perces nyelvleckékkel, rövid beszélgetésekkel próbálják nyelvtanulásra bírni az embereket.

Az eseménysorozat szeptember 15-én a nyelvtudás napja rendezvénnyel ér véget.

A szervezők emlékeztettek arra: egy idén végzett európai uniós felmérés szerint a magyar lakosság mindössze 35 százaléka vallja azt, hogy beszél egy idegen nyelvet. Ezzel az aránnyal Magyarország az uniós rangsor végén szerepel.

Az eseménysorozattal kapcsolatban további információk a www.nyelvparade.hu és www.nyelvtudasnapja.hu. oldalon olvashatók.

(MTI, KamaszPanasz)