nagyapám háza
#Suli, munka

„Nagyapám háza”

2012.04.28.
1 perces olvasási idő

Ha azok közé tartozol, akik érdeklődést mutatnak a népi építészet iránt, vagy csak egyszerűen kíváncsi vagy egy régi épület helyreállítására, bátran jelentkezz erre a gyakorlati képzésre.

Nagyapám háza címmel pályázatot hirdetett a Falufejlesztési Társaság és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat, amely nemcsak egyetemistáknak és főiskolásoknak szól, hanem középiskolás diákoknak is. A program keretében 2012 nyarán, 4 héten keresztül aktív részese lehetsz egy népi műemlék épület, tájház vagy parasztház felújítási munkálatainak.

Hogyan pályázhatsz?

A jelentkezés feltétele egy maximum 5-20 oldalas dolgozat beadása május 15-ig, amelynek egy népi műemléket, épületet vagy tájházat kell bemutatnia. Színesítheted személyes beszámolóval, építészeti felméréssel, helytörténeti leírással, rajzzal és fotóval is. Választhatsz, hogy nyomtatott formában vagy elektronikus úton küldöd el.

Cím:
VM Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézet (VKSZI)
1223 Budapest, Park u. 2.
E-mail cím: [email protected]

A pályázati művednek mindenképp tartalmaznia kell:

- a választott épület pontos címét és meghatározását,
- a neved,
- a postacímed és az e-mail címed,
- a telefonszámod,
- a születési éved,
- a jelenlegi iskolád pontos megnevezését.

A borítékra vagy az e-mailbe írd rá „NAGYAPÁM HÁZA”.

Mit nyerhetsz a pályázattal?

Ha a dolgozatod tetszést arat, inasként egy mester mellé kerülsz, akinek az irányításával négy héten át dolgozhatsz egy műemlék épület, tájház, malom, vagy parasztház felújításán. Az alkotó munka során rengeteg értékes tapasztalatot szerezhetsz a népi építőmesteri munkákról, a hagyományos kőműves mesteri technológiákról. Fizetést nem kapsz, de biztosítják a szállást és az étkezést. Ha elvégzed a képzést, az akkreditált tanintézetek kötelező nyári gyakorlatként elkönyvelik neked, illetve oklevelet kapsz a mester és a támogató szakmai szervezetek ajánlásával. További információkat a www.falu.blog.hu oldalon olvashatsz.

(falu.blog)