vakáció
#Suli, munka

Hogyan vakációzhatsz ingyen?

2012.03.28.
2 perces olvasási idő

Nem vagy benne biztos, hogy megengedhetsz magadnak egy vakációt vagy csak olcsón szeretnél utazni? Noha a nyár még arrébb van, az alábbi lehetőségeknél nem árt időben lépni! Olvass tovább, és böngészd át ezeket az ötleteket, melyeket követve ingyen vakációzhatsz!

World Wide Opportunities on Organic Farms

Dolgozz biogazdaságokban szobáért és ellátásért cserébe! Ez a szervezet a világ szinte minden pontjáról választ ki egyes biofarmokat, ahol a munkádért cserébe ingyen szállást és ellátást kapsz. A honlapon régiók alapján is válogathatsz célpontot, így olyan helyekre is eljuthatsz, mint Kanada, az Egyesült Államok, Latin-Amerika országai, de Afrikába, Ázsiába vagy kelet-európai országokba is utazhatsz. Ahhoz, hogy részt vehess a programban 18 évesnek vagy annál idősebbnek kell lenned, vagy egy felnőttnek kell elkísérnie – ám tudnod kell, hogy sok farmon még így sem preferálják a gyerekeket.

További infóért látogasd meg a http://wwoof.org/ weboldalt.

Workaway

Válassz valamilyen önkéntes munkát, ami érdekel téged – segíts egy francia kastély felújításában, vagy taníts angolul gyerekeket Thaiföldön, esetleg ápolj lovakat Németországban vagy kertészkedj Hollandiában, – majd fedezd fel az adott helyet szabadidőben!

vakációA szállás és az ellátás ingyenes, így nagyszerűen ki tudod használni a lehetőségeidet, munkatapasztalatot szerezhetsz, egy új nyelven tanulhatsz meg, új ismeretségeket köthetsz, és mindezt szinte ingyen teheted! A jó hír, hogy a programban minden korosztály részt vehet, az adott hirdetéseket persze mindenképpen érdemes részletesen végigolvasni, hogy tudd, te vagy-e az az önkéntes, akire a hirdető családnak/személynek szüksége van. Tartsd észben, hogy egy csekély összegű tagsági díjat kell fizetned, hogy részt vehess a Workaway programban.

További infóért látogasd meg a http://www.workaway.info/ weboldalt

Bob Marshall Wilderness Foundation

Segíts fenntartani, kijárni a csapásokat a Bob Marshall Wilderness Complex-ben, ami egy Montanában található természetvédelmi terület. A szabadidőben felfedezheted a környéket és gyönyörű környezetben sétálhatsz, múlathatod az időt. Az étkezés és az ellátás, ami kemping formájában történik ingyenes, neked csak az utat kell kifizetned. Bármennyi idős is vagy, jelentkezhetsz, szívesen fogadnak. Fontos észben tartanod, hogy 50 dolláros előleget kell letenned ahhoz, hogy részt vehess a programban, de ezt az összeget visszatérítik a hazautazásod napján.

További információ érdekében látogasd meg a http://www.bmwf.org honlapot, és a jelentkezésedet is itt tudod leadni.

Pacific Crest Trail Association

Csatlakozz ehhez a csapathoz és segíts a Pacific Crest csapásainak éves gondozásában – ezek olyan csapások, utak, melyek Mexikótól Kanadáig futnak, például Californián, Oregonon és Washingtonon keresztül. Az étkeztetés és az ellátás itt is ingyenes, és minden korosztály önkénteseit szívesen várják. Szabadidődben nem csak az angol nyelvet gyakorolhatod, hanem a feles idődet is hasznosan, a természetben töltheted.

További információért és a részletekért látogasd meg az alábbi weboldalt: http://www.pcta.org/help/volunteer.asp.

Warmshowers.org

Tervezz egy biciklitúrát, álmodj nagyot! Bárhol lehet. Majd menj a Warmshower’s oldal adatbázisára, és keress valakit, aki elszállásol a túrád minden egyes napján. Itt a program mindössze az elszállásolást tartalmazza, illetve az is feltétele a részvételnek, hogy 18 év feletti legyél.

A részletekért és a további információért keresd fel a http://www.warmshowers.org/faq oldalt.

Se7ven

Válassz egy országot, és jelentkezz valamilyen környezetvédelmi vagy szociális projekthez önkéntesként – és így megismerhetsz egy új kultúrát, új emberekkel találkozhatsz, barátságokat köthetsz, gyakorolhatsz egy nyelvet, és új készségekre is szert tehetsz. A program magában foglalja az ingyenes ellátást és a legtöbb esetben az ételt is. A legtöbb programnál nincs korhatár megadva, de érdemes odafigyelni arra az információra, hogy nem mindegyik önkéntes lehetőség teljesen ingyenes.

Minden további információért látogasd meg a http://www.the7interchange.com/Home.aspx weboldalt.

Couchsurf, avagy kanapészörf

Mindössze egy úti célt kell választanod, majd a Couchsurf weboldalán található adatbázisban böngészned és olyan tagokat találnod, akik az adott városban ’kiadják’ a kanapéjukat, ahol ingyen éjszakázhatsz. A programba eredetileg csak az ellátás tartozik bele, ám legtöbb esetben a fogadók körbevisznek a városban, elkalauzolnak a látnivalókhoz, megosztják veled ételeiket. Ahhoz, hogy részt vehess a programban, 18 éven felülinek kell lenned.

További infóért látogasd meg a http://www.couchsurfing.org/ oldalt.

(Gy. A., frugalliving.about.com)