felvételi
#Suli, munka

Keresztfélév: teendők a jelentkezési határidő után

2011.11.20.
1 perces olvasási idő

November 15-ével még nem ér véget a keresztféléves képzésekre felvételizők teendőinek sora. A jelentkezés benyújtása után még hátra van néhány lépés, mint a hiánypótlás, vagy az adategyeztetés. Aki tovább olvas, az biztosan nem marad le semmiről sem.

Aki elrontotta, azt felszólítják

Azok, akik hiányosan vagy pontatlanul adták be jelentkezési lapjukat - e-felvételinél ezt a rendszer nem engedi - hiánypótlási felszólítást kapnak legkésőbb a jelentkezési határidőt követő 20. napig. A felszólítás érkezhet e-mailben is, amennyiben a jelentkező megadta az e-mail címét.felvételi

Figyelmeztetést kaphatnak például hiányosan megadott személyes adatok, vagy jelentkezési helyek miatt, valamint ha valaki nem, vagy nem megfelelően fizette be az eljárási díjat. A hiányosságot a kézhezvételtől számított 8 napon belül pótolni kell, ellenkező esetben az Oktatási Hivatal részben vagy teljes egészében elutasítja a jelentkezési kérelmet.

Fontos tudni, hogy hiánypótlási felszólítást csak a kötelező adatokról kapnak a jelentkezők. Minden egyéb - például a pontszámításhoz szükséges - dokumentummásolatról egyénileg kell gondoskodni, külön figyelmeztetés nélkül. Azokat az iratokat, amelyeket a felvételiző nem csatolt a jelentkezéshez, legkésőbb 2012. január 10-éig kell beküldeni.

Ha minden rendben, jön a regisztrációs csomag

Minden olyan felvételiző, aki a 2012 februárjában induló képzésekre érvényes jelentkezést adott be, 2011. december végéig megkapja a saját regisztrációs csomagját. Ebben található egy regisztrációs levél, amely a jelentkezési lapon megadott adatokat tartalmazza úgy, ahogyan azok bekerültek a központi felvételi nyilvántartásba. Ezeket az információkat a jelentkezőnek kell leellenőriznie, és ha valami hibát talál, azt jeleznie kell.

A cikk a felvi.hu-n folytatódik.