Receptek

#Receptek

434 db cikk a témában

#gluténmentes
2015.08.08.

Könnyű, gluténmentes menü a kánikulai hétvégére

Az újabb nyári forró hétvége kétség kívül nem a „húsleves rántott hússal” vasárnapi klasszikus ideje lesz. A hőségben sem nehéz ételeket fogyasztani, sem pedig a sütőt - túl hosszú időre - bekapcsolni nem esik jól. Varga Dóra, dietetikus ezért könnyű, gyorsan elkészíthető, gluténérzékenyek számára is fogyasztható menüsort ajánl a hétvégére.

#tejszín
2015.07.11.

Tejszínes cukkini gyomorfekélyeseknek

Változatos vitamin- és különösen alacsony energiatartalmának (100 gramm cukkini mindössze 15 kcal-t, azaz 63 kJ energiát tartalmaz) köszönhetően a cukkini valóban „formába hoz”. Ajánljuk gyomorfekélyeseknek és lisztérzékenyeknek is!

#feta
2015.07.10.

Fetával töltött pulykamell spenótos rizzsel

Pulykamell rizzsel... és egy kis pikantériával! Kóstold meg a fetával töltött pulykamellet, melyhez spenótos rizst javaslunk köretnek! Vashiányosoknak is ajánljuk receptünket.

#jókai bableves
2015.07.04.

Jókai bableves lisztérzékenyeknek

A magyarok nagy mesemondójáról elnevezett levest megfőzheted a lentebbi recept alapján úgy, hogy akár lisztérzékenyek is fogyaszthassák.

#bazsalikom
2015.06.19.

Bazsalikomos ecet házilag

A saláták ízvilágát kiteljesítik az ecetes öntetek. Készítsd el otthon te is az alábbi recept alapján a bazsalikomos ecetet, kínáld ecetes salátával lisztérzékeny barátaidat!

#cukkíni
2015.06.13.

Cukkinifőzelék chronosoknak

Amerika felfedezése óta ismerjük a cukkinit. De vajon ismerjük-e minden elkészítési módját? Próbáltad már a cukkinifőzeléket? Ha nem, akkor itt az idő! Kanalazzanak a chronosok is!

#méz
2015.05.13.

Villámgyors epres gyümölcssaláta laktózérzékenyeknek

Itt az eperszezon, használjuk ki! Nagyon finom, vitamindús és mégis diétás étel a gyümölcssaláta. Néhány gyümölcs, egy kis méz, és máris kész az ínycsiklandó finomság, amit nemcsak fogyni vágyók, hanem laktózérzékenyek, lisztérzékenyek, keringési vagy májproblémákkal küzdők is fogyaszthatnak.

#recept
2015.03.09.

Kuglóf lisztérzékenyeknek

Az amerikai filmekben olyan sokat emlegetett desszert: a kuglóf. Na de mégis mi ez? És egyáltalán hogy kell elkészíteni? Minderre most választ találsz! Lisztérzékenyeknek is bátran ajánljuk.

#spenót
2015.03.08.

Spenótos csirkemell pennével

Ha vashiányos, cukorbeteg, csontrikulásos vagy hízni vágyó rokonodnak főzöl, akkor ajánljuk figyelmedbe az alábbi egytálételt, melyet könnyű elkészíteni és finom is!

#vanília
2015.03.01.

Vaníliás karika liszt-és laktózérzékenyeknek

Névnapja van az egyik liszt- vagy laktózérzékeny barátodnak, családtagodnak? Nem tudod mit süss az ünnepeltnek és a vendégseregnek? Segítünk! Próbáld ki az alábbi recept alapján készült vaníliás karikát!

#csirkemell
2015.02.28.

Sevillai csirkemellfilé epebetegeknek

Szereted a kellemes, de pikáns ízeket és a télies ízvilágot? Ha igen, akkor alábbi receptünk neked való. Nagyon finom, egyszerű elkészíteni és a siker garantált! Kínáld epebeteg, allergiás, gyomorfekélyes illetve hasnyálmirigy- vagy keringési problémás barátaidnak, rokonaidnak.

#alufóliás
2015.02.25.

Alufóliás burgonya májproblémásoknak

Mindig csak a gyorsan elkészíthető krumplipüré és rizs kerül az asztalra? Készíts el egy hasonlóan gyors és egyszerű köretet! Ajánljuk gyomorfekélyeseknek, lisztérzékenyeknek, májproblémákkal küzdőknek és crohnosoknak.

#káposzta
2015.02.22.

Káposztasaláta laktózérzékenyeknek

Télen egyre kevesebb a vitaminforrás. Miből pótolod a hideg napokon az immunrendszered számára elengedhetetlen anyagokat? Ajánljuk figyelmedbe a káposztasalátát! Fogyasszák bátran keringési problémákkal küzdők, a liszt- és laktózérzékenyek is.