Mozgás, Extrém sport

#Mozgás #Extrém sport

8 db cikk a témában

A szem védelme és a sport
#szemek
2024.02.14.

A szem védelme és a sport

A fiatalok rajonganak a sportokért, és imádják azt is, ha divatosan néznek ki. Gyakran ragaszkodnak ahhoz, hogy a kettő együtt járjon, néha akár a saját testi épségük árán is. Noha a tenisznél és a baseballnál a védőszemüvegek használata talán már nem számít furcsának, gondolj bele, hogy milyen fontos a szemed védelme más sportágak esetén is!

Agysérülést, leépülést, tragédiát okozó sportok
#sport
2022.05.24.

Agysérülést, leépülést, tragédiát okozó sportok

Sok sportrajongóban kelthet rossz érzést, sőt vált ki aggodalmat, ha túl sokszor lát durva ütést, ütközést egyes sportágakban, amikor a sértett földre kerül, esetleg eszméletét is veszti egy időre. A lehetséges súlyos egészségügyi következményekkel foglalkozik egy orvosi cikk, amelyben a megkérdezett szakemberek nagy jelentőséget tulajdonítanak az ütések következtében kialakuló úgynevezett mikro-agysérüléseknek.

#sport
2021.06.06.

A legijesztőbb fitness trendek

Egyre többet hallani a rendszeres testmozgás fontosságáról, egészségvédő hatásáról. Azonban a mai felgyorsult, inger-gazdag világban sokan úgy érzik, hogy számukra már nem elég a hagyományos edzésmódszer, egyre őrültebb tempóban vágynak gyors sikerre. Összeszedtük a 3 legijesztőbb fitness-trendet, és azt is hangsúlyozzuk, hogy ezek miért veszélyesek.

#extrém sport
2011.07.18.

Extrém sportok minden szinten

Mi jut eszedbe először, ha azt hallod: extrém sport? Fejesugrás egy meredek szikláról? Száguldozás a hegyoldalon? Nézzünk hát szét az extrém sportok világában! Milyen hatással van az emberi testre ez a fajta igénybevétel és mi ennek a haszna?

#sport
2010.09.18.

Mozgás: avagy milyen sportot válasszak?

Biztos sokakban merült már föl ez a kérdés. Főleg a nyári szünet beköszöntével, mérhetetlenül sok szabadidőd van, amelyet szeretnél hasznosan eltölteni.

#extrém sport
2009.06.02.

Extrém sportok

Mi jut eszedbe, amikor az extrém sport kifejezést hallod? Bungie jumping, sziklamászás, hegyi lejtőkön való biciklis száguldás? Az extrém sportokat űzők kifejezetten keresik az átlagember számára idegtépő, végletekig fokozott izgalmi állapotot, hajszolják az adrenalinszintet turbózó helyzeteket.

#csapatépítő sportok
2009.03.09.

Kalandra fel! - Mozgás, kicsit másképp

Napjainkban a számítógép szinte minden valós szórakozást elvesz, ezáltal alig jut időnk egymásra, a barátokra, és arra, hogy kikapcsolódjunk, vagy éppen mozogjunk egyet.