Lélek, válás

#Lélek #válás

8 db cikk a témában

Hogyan ünnepelj stresszmentesen?
#karácsony
2021.12.23.

Hogyan ünnepelj stresszmentesen?

Az ünnepek kisgyermekként nagyon egyszerűnek tűnnek: rengeteg finom étel, sok-sok tradíció, várakozás, és meglepetés - erről szólt az egész. Ám ahogy telnek az évek, a karácsonyra és az ünnepekre való készülődés is sokkal inkább stresszesebb lesz, mint meghitt. Rengeteg házi feladat, ajándékötletek (amikről nem tudjuk, hogy jók-e vagy sem), családi veszekedések és összekapások. Ezek az incidensek elvehetik a karácsony igazi szellemét.

#válás
2020.10.11.

Csonka családban élni

Kettő helyett egy szülővel élni együtt komoly érzelmi törést, lelki kavarodást okozhat. Egy haláleset vagy válás teljesen megváltoztatja addigi életed. Persze, szereted a gondoskodó nagyszülőt és nagybácsit is, azonban lelked mélyén mindennapi, ép, anyás-apás családról álmodsz.

#mostoha
2017.07.06.

Élet mostohaszülőkkel

Amikor két ember összeházasodik, azt remélik, örökké együtt maradnak. De néha az idő múltával érzéseik megváltoznak, még akkor is, ha közös gyerekük van. A pár ráébredhet arra, hogy boldogabbak lehetnek külön, mint együtt, ezért a válást választják. Ám ez sohasem könnyű döntés.

#válás
2011.04.02.

A te szüleid is válnak?

Volt idő, amikor sanda szemmel nézte az ember azt a társát, akit ott hagyott az apukája vagy anyukája. Akkoriban, jó pár évtizeddel ezelőtt még nem volt olyan „divat” az egyszülős család. Mára azonban ez lett természetes. Az osztályoknak legalább harmadában, de néhol még a felében is csonka családok vannak.

#lopás
2010.10.20.

Lopásra kényszerülve

Ha éhes, szomjas, fázik és nincs más eszköze, hogy kielégítse ezt és még buzdítják is rá, akkor a személy lop. Van, aki kér, van, akinek eszébe sem jut a lopás.

#válás
2010.04.28.

Elvált szülők gyermekeként

Az olyan, mintha a családi képet kettétépnéd, de nem tudod már visszaragasztani, mert hiányzik egy darab. Az a darab hiányzik, ami a szüleidet összetartotta.