Főoldal / LÉLEK  / válás

LÉLEK válás kategória (36)

Az ünnepek kisgyermekként nagyon egyszerűnek tűnnek: rengeteg finom étel, sok-sok tradíció, várakozás, és meglepetés - erről szólt az egész. Ám ahogy telnek az évek, a karácsonyra és az ünnepekre való készülődés is sokkal inkább stresszesebb lesz, mint meghitt. Rengeteg házi feladat, ajándékötletek (amikről nem tudjuk, hogy jók-e vagy sem), családi veszekedések és összekapások. Ezek az incidensek elvehetik a karácsony igazi szellemét.
2021-12-23
Minden család egyedi és különleges. Nem számít, hogy milyen összetételű családban élsz, anyukád és apukád békében együtt vannak, vagy elváltak, a nagyszüleid nevelnek-e vagy esetleg van egy mostohád, mindenhol vannak problémák. Cikkünkben összeszedtünk pár tanácsot neked, hogy a nehéz családi időszakokat könnyebben át tudd vészelni.
2021-11-10
A válás krízisét átvészeljük, sok sírás, sok változás, esetleg sok veszekedésen keresztül. De mindezek után mi lesz? Mi van akkor, ha a szülők továbblépnek? Mi lesz, ha újra szerelmesek lesznek?
2021-02-01
Kettő helyett egy szülővel élni együtt komoly érzelmi törést, lelki kavarodást okozhat. Egy haláleset vagy válás teljesen megváltoztatja addigi életed. Persze, szereted a gondoskodó nagyszülőt és nagybácsit is, azonban lelked mélyén mindennapi, ép, anyás-apás családról álmodsz.
2020-10-11
Gyakran előfordul, hogy a nap során felgyülemlett haragot és idegességet épp a hozzánk legközelebb álló személyre zúdítjuk. Tanuld meg, hogyan kerülheted el, hogy a dühödet másokon töltsd ki.
2020-08-01
Amikor két ember összeházasodik, azt remélik, örökké együtt maradnak. De néha az idő múltával érzéseik megváltoznak, még akkor is, ha közös gyerekük van. A pár ráébredhet arra, hogy boldogabbak lehetnek külön, mint együtt, ezért a válást választják. Ám ez sohasem könnyű döntés.
2017-07-06
Nagy szerelmek, rövid kapcsolatok, nyári kalandok és szakítás. Sajnos előbb-utóbb mindenki átéli azt a dilemmát, hogy vele sem az igazi, de nélküle sem. Maradjunk együtt vagy szakítsunk?
2017-06-22
Újdonsült szinglinek lenni az év bármely szakában megviselő, de főleg akkor nehéz, amikor bármerre nézel, a szerelmet juttatják eszedbe. Ha újdonsült szingli vagy, esetleg csak szeretnél felvidítani egy barátot, akkor itt van néhány szórakoztató program, ami jól jöhet.
2016-02-14
Egyesek számára az ünnepek vidámak lehetnek, tele bulikkal, fényekkel, és ajándékokkal. De sokan vannak olyanok is, akiknél az ünnepek fájó érzéseket keltenek, magányosnak érzik magukat, szomorúak vagy depressziósak.
2015-12-26
A borongós, sötét napok egyre gyakoribbak, ilyenkor mindannyian hajlamosabbak vagyunk depresszióra. Ha lehangoltnak érzed magad, jobb gyorsan tenni ellene - olvasd tovább cikkünket!
2015-11-08
A válás krízisét átvészeljük, sok sírás, sok változás esetleg sok veszekedésen keresztül. De mindezek után mi lesz? Mi van akkor, ha a szülők továbblépnek? Mi lesz, ha újra szerelmesek lesznek?
2015-04-08
A szülők is csak emberek, s személyes támadásnak vélhetik, ha ellentmondasz, vagy ha a számukra fontos értékeket kétségbe vonod. Mit tehetsz, hogy ne tűnj durvának, erőszakosnak? Emlékezz a szlogenre: „egyet nem értés – csak tisztelettel”.
2014-08-23
Nagyon fájdalmas lehet az, amikor elengedjük azt, akit szeretünk. Pláne akkor, ha derült égből villámcsapásként érkezik a szakítás. Nem könnyű, ez tény, de túlélhető a szakítás.
2014-05-20
Alapvető emberi szükségletünk, hogy érezzük, tartozunk valahová, csoportok, közösségek részei vagyunk, akiknek fontosak vagyunk, akikhez fordulhatunk, ha baj van. Az első, hogy szeressen minket a környezetünk, tartozzunk más, számunkra is fontos emberek csoportjaihoz, utána jöhet az önmegvalósítás. A család és közösségek szerepe a hazánkban és a nagyvilágban egy világjáró pszichológus szemszögéből.
2014-04-17
A szüleid megpróbálnak bevonni a veszekedésbe? Hogy lehet az ilyesmit túlélni?
2014-03-15
<<  1 2 3  >>