Ezt látnod kell, internet

#Ezt látnod kell #internet

16 db cikk a témában

5 hobbi, amivel megcsillogtathatod a kreativitásod!
#hobbi
2023.04.21.

5 hobbi, amivel megcsillogtathatod a kreativitásod!

Érthető, ha suli után sokszor már semmihez sincs energiád, de ha szeretnél feltöltődni a szabadidődben, van néhány tippünk, hogyan kezdj neki! Természetesen a mozgás és a friss levegő mindig jolly joker programok, szóval elsősorban arra biztatunk, hogy igyekezz minél több időt a természetben tölteni, vagy legalább sétálj haza a suliból! (x)

Nőként az informatikában - Ejtsük a sztereotípiákat
#informatika
2022.11.21.

Nőként az informatikában - Ejtsük a sztereotípiákat

Az informatika nemcsak kódolás, hanem folyamatos tervezés és tesztelés. Az egyik legdinamikusabban fejlődő terület, ugyanakkor mindig tartogat kihívásokat. Ha pályaválasztás előtt álló fiatal nőként már gondolkodtál azon, hogy ezt a foglalkozást választod, az alábbi pontok valószínűleg megerősítenek a döntésedben. (Támogatott tartalom - x)

Így kezdd el a pénzügyeidet
#pénzügy
2022.10.25.

Így kezdd el a pénzügyeidet

A pénzügyek kezelése nem egyszerű feladat és egy életen át tart. Ezért célszerű már kamaszkorban vagy fiatal felnőtt korban megtanulni azt. Ebben a cikkben arról szólunk, hogy hogyan segíthetnek neked a banki mobilalkalmazások.

#alvás
2021.07.13.

Jobban alszanak a tinédzserek a virtuális valóság játékoktól?

A kérdés azért érdekes, mert azt már számtalanszor leírták, hogy főként a tinédzserek lassabban alszanak el ha az elalvás előtti mobiloztak vagy tévéztek. Ezúttal a virtulális valóság (VR) játékok – alvást befolyásoló hatására voltak kíváncsiak a kutatók.

#diákmunka
2021.07.09.

Mik a legjobb diákmunkák?

Az otthonról kapott zsebpénz bizony sokszor nem elég. Szerencsére egy csomó király diákmunka érhető el az országban bárhol. Megmutatjuk, hogyan keress diákmunkát és hogy mik a legjobb diákmunkák most a piacon. (x)

#TikTok
2021.07.05.

Együtt a sértő hangok ellen – TikTok kampány az online bántalmazás ellen

Kampányt indít az UNICEF Magyarország az online bántalmazás visszaszorítása érdekében. Az Együtt a sértő hangok ellen címet viselő innovatív program időzítése nem véletlen: a cyberbullying elleni világnapon, június 18-án induló kampány aktualitását adja az is, hogy nemzetközi becslések alapján az elmúlt hónapokban akár 70%-kal is nőhetett az online bántalmazási esetek száma. Ahogyan a járvány nyomán az élet egyre több területén az online térre tolódott a hangsúly, úgy vált egyre több gyerek a cyberbullying áldozatává.

#telefonospanel
2021.03.29.

Kiegészítenéd a zsebpénzed? Egyszerűbb, mint gondolnád!

Szeretnéd kiegészíteni a zsebpénzed? Esetleg szívesen adakoznál? Regisztrálj a Telefonos Panel közösségi platformra, ahol kérdőívek kitöltésével kereshetsz pénzt és még a barátaidat is meghívhatod. Nagyon jó kiegészítés lehet az ösztöndíj mellé vagy a helyett. (x)

#GDPR
2018.05.24.

Frissítettük Adatvédelmi Szabályzatunkat

Fontos számunkra felhasználóink személyes adatainak védelme, ezért az Európai Unió adatvédelmi előírásaival összhangban a KamaszPanasz is módosította szabályzatát. Válaszok a leggyakoribb kérdésekre.

#instagram
2017.06.07.

Mit nem szabad csinálni az Instagramon?

Egy amerikai tanár rákérdezett az iskolája diákjainál, hogy szerintük mit nem szabad csinálni az Instagramon, és elég meglepő válaszok érkeztek, majd jöttek a további szabályok is -olvasható a hvg.hu oldalon.

#biztonságos internet napja
2016.02.09.

Ma van a biztonságos Internet napja - Te mit posztoltál Facebook-ra?

Sok szó esett már arról a KamaszPanaszon is, hogy miért fontos jól meggondolni, mit teszünk közzé magunkról a közösségi oldalakon. És a jelek szerint nem is lehet elég szót ejteni róla, hiszen sok tini még mindig meggondolatlanul használja az internetet.

#pedofília
2016.01.18.

Ezért ne ismerkedj a neten felelőtlenül - Tanulságos videó

Az internetes ismerkedés, társkeresés alapvetően akkor működhet jól, ha elég érett vagy ahhoz, hogy ne csak a dolog pozitív kimeneteleit vedd számításba, hanem azzal is számolj, hogy bizony komoly veszélyeket tartogathat számodra.

#világ
2015.09.15.

Megdöbbentő rajzok a világ működéséről

Közhely, de a mai világ kétségtelenül eltorzult és felgyorsult. Néha nehéz szavakba önteni, amit magunk körül tapasztalunk: az emberek, a társadalom megváltozott, egész más dolgok fontosak, mint akár néhány évvel ezelőtt. Íme, néhány mindnyájunknak ismerős probléma, sokatmondó rajzokban összefoglalva.

#hologram
2015.08.06.

Elképesztő trükk: így tudsz 3D hologramot kreálni a mobiloddal

Az okostelefonokból kihozható lehetőségek száma úgy tűnik, hogy kifogyhatatlan. Most egy olyan trükköt próbálhatsz ki, amely igazán látványos. Oké, nyári szünet van, de ez a kis barkácsolás felér egy kémiai kísérlettel. Viszont garantáltan menő lesz a végeredmény!

#randi
2015.06.20.

Netes randi: mi történik, ha nem úgy néz ki élőben, mint a képeken?

Nem ritka manapság, hogy az interneten ismerkednek az emberek. Amikor sor kerül az első találkozásra, mindenki izgatottan várja, hogy a képeken látott szimpatikus ember milyen is lesz a valóságban. Bizony, könnyen érhet bennünket csalódás. De mi történik ilyenkor? Mennyire számítanak a külsőségek?