hobbi
#Ezt látnod kell

5 hobbi, amivel megcsillogtathatod a kreativitásod!

2023.04.21.
2 perces olvasási idő

Érthető, ha suli után sokszor már semmihez sincs energiád, de ha szeretnél feltöltődni a szabadidődben, van néhány tippünk, hogyan kezdj neki! Természetesen a mozgás és a friss levegő mindig jolly joker programok, szóval elsősorban arra biztatunk, hogy igyekezz minél több időt a természetben tölteni, vagy legalább sétálj haza a suliból! (x)

És ha kiszellőztetted a fejed, és megrohamoztak a kreatív energiák, ideje ügyesen felhasználni őket! Gondold végig, hogy mivel foglalatoskodsz szívesen, és miben érzed magad tehetségesnek. Akár a szárnyaló fantáziádra, akár a kézügyességedre, akár az újító ötleteidre vagy büszke, ne fogd vissza magad, és vágj bele abba, ami igazán érdekel!

Természetesen az a legjobb, ha sok mindent kipróbálsz, ezért hoztunk néhány ötletet, hogyan találd meg a kedvenc új hobbid!

rajzAlkoss, rajzolj!

Ne keserítsen el, ha a suliban nem a te alkotásaidat szokták kiállítani: a rajzolást is meg lehet tanulni, sőt, nem is biztos, hogy érdemes összehasonlítanod magad mások eredményeivel. Elvégre a művészetnek nem az utánzás és a megfelelés a célja! A kísérletezésben segítségedre lehet például egy mágneses rajztábla.

Tévhit, hogy a kreatív játékok gyerekeknek valók, hiszen a rajztábla gyerekeknek nyújtott előnyeit akár 100 évesen is lehet kamatoztatni! A rajzoláson túl feldobhatja a műveidet egy-egy SES készlet is!

A programozást próbáltad már?

A kreatív foglalatosságokról általában nem a programozás jut eszünkbe, pedig itt is a nulláról hozol létre valami működő dolgot, a fantáziádra és persze némi előzetes tudásra alapozva. És hogy mi fán terem ez az egész, arról szerencsére rengeteg ingyenes tanfolyamot, Youtube-videót találsz a neten. Semmi sem állíthat meg, hogy elkészítsd saját videójátékodat!

Forgass videót egy kedvenc témádban!

Hobbiban nincs hiány, de szeretnéd a nagyvilág elé tárni az eddig gyűjtögetett tudásodat? Akár régi érméket gyűjtesz, akár a természet szerelmese vagy, szinte minden témában tudsz érdeklődő közönséget találni! A lényeg, hogy valóban szenvedélyed legyen az, amiről mesélsz, ne csak a világhírnév motiváljon, és persze számíts rá, hogy sokat kell gyakorolni a videózás művészetét, mire profi anyagokat gyárthatsz!

Kísérletezz a konyhában!játék

Bizony, a gasztronómia is valódi művészet! Ha unod a menzakaját, és szívesen felpörgetnéd a hétköznapjaidat új ízekkel, bátran vedd kezedbe a fakanalat és dobj össze valami ínycsiklandót! Ezt a szenvedélyedet ráadásul garantáltan a család is értékelni fogja!

Készíts kézműves ékszereket!

A hobbi lényege, hogy elsősorban magadért műveled, különösebb cél vagy külső megerősítés, kényszer nélkül, de az sem baj, ha a nyaralásod egy részét megkeresheted vele! Ha szívesen bíbelődsz ékszerek készítésével, vagy bármilyen kézműves portékával, akkor szerencséd van, hiszen manapság nagy népszerűségnek örvendenek ezek a termékek.

Nem kell bonyolult dolgokra gondolni, ha a gyerekkori gyöngyfűző készleted előveszed, azzal is szuper dolgokat készíthetsz!