GDPR
#Ezt látnod kell

Frissítettük Adatvédelmi Szabályzatunkat

2018.05.24.
1 perces olvasási idő

Fontos számunkra felhasználóink személyes adatainak védelme, ezért az Európai Unió adatvédelmi előírásaival összhangban a KamaszPanasz is módosította szabályzatát. Válaszok a leggyakoribb kérdésekre.

Hol ismerhetem meg az új adatvédelmi szabályzatot?

A KamaszPanasz friss adatvédelmi szabályzatát a következő linkre kattintva tudod elolvasni: KamaszPanasz Adatvédelmi Szabályzat

A tájékoztató folyamatosan elérhető a portál láblécéből, illetve külön felhívjuk rá a figyelmet új látogatók esetén, valamint minden olyan esetben, amikor látogatóink regisztráció során személyes adatokat adhatnak meg.

Miért kell adatokat kezelnie a KamaszPanasznak?

Egy internetes portál működéséhez szinte elengedhetetlen a látogatói információk kezelése. Így képzelhető el a személyes szolgáltatások igénybevétele (pl. Szakértő válaszol kérdezési lehetőség), a személyes értesítések és hírlevelek fogadása, a portál fejlesztése érdekében statisztikai adatokat elemeznek a KamaszPanasz üzemeltetői, vagy lehetőséget biztosítanak személyre szabott hirdetések fogadására. Adatok rögzítése nélkül nem biztosíthatnánk speciális szolgáltatásokat, nem lenne információnk a KamaszPanasz látogatóinak igényeiről, elvárásairól.

Mit tartalmaz a tájékoztató?

A friss adatvédelmi szabályzat részletesen ismerteti, hogy

  • milyen adatokat tárol látogatóiról a KamaszPanasz,
  • milyen céllal és milyen időtartamra vonatkozik az adatkezelés,
  • kik, milyen szervezetek férhetnek hozzá látogatói adatokhoz,
  • hogyan kérheti adatai módosítását vagy törlését,
  • hova fordulhat probléma, panasz esetén.

Mi változott az előző szabályzathoz képest?

Az új adatvédelmi szabályzat a korábbiaknál részletesebben ismerteti a kezelt adatok körét, az adatkezelésre vonatkozó szabályokat és a jogorvoslati lehetőségeidet. Szabályozva lett az adatkezelés időtartama, ami azt jelenti, hogy bizonyos idő elteltével, amennyiben már nem használod szolgáltatásainkat, automatikusan töröljük azokat.

Az adatkezelés alapelve ugyanakkor változatlan: minden felhasználónak joga van rendelkeznie saját adatai tárolásáról és felhasználásáról, azaz saját döntése esetén bármikor kezdeményezheti személyes adatai törlését.

Mit kell tenned?

Amennyiben tagja vagy a KamaszPanasz felhasználói adatbázisának és elfogadod az új adatvédelmi szabályzatot, nincs tennivalód. A továbbiakban az új szabályzatnak megfelelően kezeljük adataidat.

Amennyiben nem fogadod el szabályzatunkat vagy bármilyen okból kezdeményezni szeretnéd adataid teljes törlését, kérjük, jelezd a KamaszPanasz munkatársai számára az [email protected] e-mail címen.

Bármilyen további kérdés esetén fordulj hozzánk bizalommal!

Kapcsolódó címkék

internet