ajtódísz
#Ezt látnod kell

Ajtódekorációk A-tól Z-ig

2022.05.22.
1 perces olvasási idő

Szeretjük, ha a saját kuckónk tiszta és harmonikus. Sokat foglalkozunk a barátságos beltér kialakításával, de az első benyomásról sem szabad elfeledkeznünk.

A, mint állatok

A barátságos kisállatok kedves benyomást tesznek a hozzánk látogatókra, ezért a lábtörlő kiválasztásánál egy mókuskás, sündisznós, kiscsibés minta belopja magát a szívünkbe. Egy gyermeki minta szimpátiát kelt mindenkiben, ezért biztosra veheted, hogy senki sem hagyja szó nélkül a lábtörlődet.

B, mint bogyók

A pucér bejárati ajtót könnyedén feldobhatod az aktuális évszak terméseivel. Nyáron virágos, zöld koszorúkkal, ősszel, pedig a bokrok bogyós terméseivel, fenyők tobozával, kiszárított rózsabimbókkal dobhatod fel a teraszodat.

C, mint csüngő dekoráció

A fenyőtobozok, őszi színekben pompázó levelek, termések nem csak egyféleképpen köthetőek csokorba. Hosszúkás csepp formában a plafonról lógatva szintén gyönyörű színfoltja lehet előterednek.

D, mint dörzskefe

Az őszi időjárás egyik hátránya, hogy egyszerű lábtörléssel nem lehet megóvni a lakás tisztaságát. Szükséges valami extra elővigyázatosság is. Tarts egy díszes, barátságos cipőtisztító kefét ajtóban. Könnyen ráakadhatsz egy ilyenre a háztartási boltokban. Egy elegáns kovácsoltvas dörzskefe nemcsak funkciója miatt hasznos, hanem a terasz dísze is lehet.

K, mint kalász

A mezőgazdasági takarmánynövények szintén dekorelemek lehetnek. A búzakalász gyönyörű összhatást kelt a mellé fűzött rozs, árpa és zab szálakkal.

L, mint levelek

Mielőtt gondolkodás nélkül lesöpörnéd a tornácról a fákról lehullott leveleket, töprengj el azon, milyen dísze lehetne a bejáratodnak. A faleveleket apró csokrokba kötve, körbe díszítheted az ajtókeretet, és középre egy színes koszorút is készíthetsz.

N, mint narancscsoda

A lépcsőkorlátot se hagyd dekoráció nélkül! A narancs illatanyagaival és megnyugtató, ünnepies színével is éke lehet a lépcsőfeljáródnak. A narancsot száraz helyen tárolva, könnyedén kiszikkaszthatod, így nem rohad meg a külső héja, csupán belülről sorvad el és hónapokig megtartható. Szegfűszeggel megtűzdelve, néhány örökzöld ággal pótolhatod a télire beszedett muskátlikat.

T, mint tökök

A tökök nem csak étkezésre szolgálnak. Vannak kifejezetten erre a célra termesztett dísztökök, de a kisebb hagyományos tökök is felhasználhatóak dekorációra. Akár egy tálba is elhelyezheted őket különböző téli héjas gyümölcsökkel, például dióval, mogyoróval karöltve, vagy az apróbb példányokból szintén köthetsz koszorút.

V, mint világítás

Ősszel a korai sötétedés miatt a fényekkel is érdemes eljátszani. A teraszra kihelyezett állólámpák vagy gyertyák bensőséges hangulatot teremtenek egy kora esti beszélgetéshez.

(KamaszPanasz)