lifehack
#Ezt látnod kell

8 tuti tipp, ami megkönnyíti a mindennapjaidat

2015.04.16.
2 perces olvasási idő

Diákként sok olyan apróságot megtehetsz, amivel jóval könnyebbé válhatnak a mindennapi feladataid. Összeszedtünk 8 olyan ötletet, amit ezek után garantáltan használni fogsz! :)

1. Inspiráció tanuláshoz

Egy hosszabb leckét kell megtanulnod, pedig semmi kedved hozzá? Oké, ez mindenkivel megesik. Ilyen esetekre tuti inspiráció lehet, ha a tanulnivalódat szakaszokra osztod és valamilyen apró jutalmat adsz magadnak minden rész végén. Nem kell nagy dolgokra gondolni: jól jöhet egy-egy fejezet után 5 perc pihi, pár perc böngészés a neten, vagy akár néhány finom falat, ami inspirál, hogy a következő pontig sikeresen eljuss!

tanulás

2. A jobb memóriáért

Tudtad, hogy a színekre és szimbólumokra sokkal könnyebben emlékszünk, mint az írásra vagy számokra? Ha egy nehezebb szöveget kell megtanulnod, jó ötlet a fontosabb részleteket valamilyen színnel kiemelni. Ennél még jobb, ha a tematikailag elkülöníthető blokkokat különféle színnel jelölöd, így fejleszted a vizuális memóriádat és dolgozat közben sokkal jobban vissza tudod majd idézni, hogy melyik szó vagy téma tartozott a zöld színhez és melyik a sárgához. Próbáld ki!

memória

3. Sok kicsi sokra megy...

Mindenkinek megvannak a kedvenc tantárgyai, esetleg azok, amiket nem kedvel, de minden nehézség nélkül jó eredménnyel teljesít. Nos, mivel ezekre sokszor úgy gondolsz, hogy könnyűek, hajlamos lehetsz rá, hogy egyáltalán ne foglalkozz velük, pedig a legapróbb energia ráfordítással könnyen szerezhetsz jó jegyeket. Figyelj rá oda, hogy az ilyen típusú tárgyaknál ne mulaszd el a lehetőséget, hogy jól teljesíts, így kompenzálhatod a nehezebb tantárgyak gyengébb osztályzatait, az átlagod pedig javulni fog.

koncentráció

4. Klíma helyett

Tudtad, hogy a pára hatására csökken a hőérzeted? Ha nagyon meleg van a koliban, nedvesíts be egy törölközőt és lógasd nyitott ablak mellé, így a párolgás során sokkal kellemesebb lesz a levegő a szobádban.

szellőztetés

5. A tiszta billentyűzetért

Ugye szoktál a géped mellett vacsizni? Sajnos elkerülhetetlen, hogy teleszórd morzsával a billentyűzeted, amit aztán nehéz onnan kivarázsolni. Jó megoldás lehet egy tapadós jegyzetpapírral végigsöpörni a sorokon, így könnyedén kihalászhatod a koszt.

billentyűzet

6. Hogy ne fájjon a vállad

A laptoptáskák nagy hátránya, hogy fél vállon kell hordani őket, így a nehéz táska könnyen okozhat fájdalmakat. Erre is van ám megoldás: alakítsd át a táska szárát pár mozdulattal, így a hátadra veheted a nehéz gépet, ami megkímél az egyoldali terheléstől, így elkerülheted a fájdalmas tüneteket.

táska

7. A sikeres előadáshoz

Ha prezentációt kell tartanod, akkor semmi nem pótolhatja az alapos előkészületeket. Emellett azonban előfordulhat, hogy lámpalázas típus vagy, esetleg biztosra szeretnél menni. A legjobb, ha megkérsz egy barátot a csoportból, hogy az előadásod vége felé, vagy akkor, amikor elakadsz az izgalom miatt, tegyen fel neked a témáról egy olyan kérdést, amit előre megbeszéltek és biztosan tudsz rá válaszolni. Garantált a siker és könnyebben átlendülhetsz a holtpontokon is. Ennyi "csalás" belefér! :)

előadás

8. A kényelmes szórakozáshoz

Egy kimerítő nap után jól esik egy kis szórakozás. Ha gyakran nézel filmeket tableteden, előfordulhat, hogy nem tudod, hogy helyezd el. Olcsó és egyszerű megoldás, ha vásárolsz néhány öntapadós fogast, amit könnyen felhelyezhetsz bármilyen felületre, nézd csak:

szórakozás

(buzzfeed.com)