Drog, cigi, alkohol, amfetamin

#Drog, cigi, alkohol #amfetamin

9 db cikk a témában

Az anabolikus szteroidokról
#anabolikus szteroid
2021.04.22.

Az anabolikus szteroidokról

Az emberiséget a sport megjelenése óta foglalkoztatja a teljesítmény növelése, a fáradékonyság leküzdése, az erő növelése. Napjainkban az egyik legelterjedtebb teljesítményfokozó anyagok az ún. anabolikus (felépítő) szteroidok.

A metamfetamin és hatásai - Sokkoló képekkel
#metamfetamin
2019.11.30.

A metamfetamin és hatásai - Sokkoló képekkel

A metamfetamin egy függőséget okozó stimuláns drog. Tiltott laboratóriumokban készül, olyan szerekből, mint az akkumulátorsav, gázolaj és száraz tisztítók. A kristályos metamfetamin egy sokkal koncentráltabb forma, ami elszívható.

A droghasználók árulkodó bőrtünetei
#drog
2018.06.17.

A droghasználók árulkodó bőrtünetei

A kábítószerek fogyasztását általában jellegzetes tünetek kísérik, melyek időben történő felismerése életmentő lehet. A számtalan gyanújel közül ezúttal a bőrtüneteket mutatjuk be.

#drog
2015.07.31.

Nem vagyok függő, csak szeretem a füvet

A szerkesztőségünkbe érkezett egy levél, amelyben egy tizenéves leírja történetét. Hogyan kezdődött a viszonya a fűvel, hogyan vált rendszeres használóvá. Konkrét kérdést nem tett fel nekünk, de leírja, hogy ő magát nem tekinti függőnek, mert rendelkezik akaraterővel, ha úgy adódna, le tudna állni. Biztos?

#drog
2014.12.30.

Miért akadnak ki a szülők, ha szóba kerül a drog?

Minden szülő rémálma, hogy a gyermeke eltűnik, megsérül, vagy drogozni kezd. Különösen nagy a veszély ilyenkor, a szilveszteri bulik alkalmával. A különböző drogok - legyen az füves cigi vagy heroin - a szülők számára egyet jelent a veszéllyel. Miért reagálnak így a szülők? Miért félnek attól, hogy a gyermekük „drogos” lesz?

#metamfetamin
2012.03.02.

A metamfetamin öngyilkosságra hajlamosít

Egy új tanulmány szerint 80 százalékkal nagyobb az öngyilkosságra való hajlam kockázata, ha metamfetamint fogyasztanak rendszeresen a kábítószerrel visszaélők, mint másfajta drog használata során.

#amfetamin
2011.11.09.

Maradandó változást okoz az amfetamin az agyban

Az amfetamin használata állatkísérletekben neurobiológiai kiegyensúlyozatlanságot okozott és növelte a kockázatvállaló viselkedés valószínűségét - idézte kanadai kutatók megállapítását a ScienceDaily című ismeretterjesztő portál.

#speed
2011.08.01.

Mi az a Hitler-speed?

A németeknél néhány éve jelen lévő anfetaminszármazék egyre nagyobb gondot okoz. Épp ezért háborút indítottak a kristály-speed, más néven pervitin terjesztői és fogyasztói ellen.