Betegségek, kéz

#Betegségek #kéz

14 db cikk a témában

Marfan szindróma: extrém hosszú végtagok
#hosszú végtagok
2024.02.29.

Marfan szindróma: extrém hosszú végtagok

A Marfan szindróma extrém hosszú végtagokkal járó, ritka betegség. Több híres emberről is feltételezik, hogy ebben szenvedett, így például Paganiniről és Lincolnról is vannak ilyen feljegyzések. De mi is ez és kiket érint?

Miért zsibbadhatnak a végtagok?
#zsibbad
2023.10.01.

Miért zsibbadhatnak a végtagok?

Úgy érzed néha, mintha a bőrödet apró tűkkel szurkálnák, vagy mintha hangyák szaladgálnának rajta? A végtagok zsibbadása általában pszichés eredetű, de komoly betegség is állhat a hátterében. A visszatérő tünetekkel mindenképp orvoshoz kell fordulni.

Kéz-láb-száj betegség – Mi is ez?
#kéz-láb-száj betegség
2023.02.28.

Kéz-láb-száj betegség – Mi is ez?

A kéz-láb-száj betegség enyhe, fertőző vírusfertőzés. A tünetek közé tartozik a sebek a szájban és a kiütések a kezeken és a lábakon. Bár a betegség gyakrabban fordul elő kisgyermekek körében, tiniknél is megjelenhet például középiskolai kollégiumokban, de kisebb testvértől is el lehet kapni.

Az idegen kéz szindróma
#idegen kéz
2022.08.10.

Az idegen kéz szindróma

Ez a betegség egy neurológiai rendellenesség. Szellemkézként is szokták emlegetni, mikor a páciens az egyik végtagja felett elveszti az uralmát, olyan, mintha nem is hozzá tartozna.

#pikkelysömör
2014.07.16.

Pikkelysömör: mire figyeljünk nyáron?

A pikkelysömör a bőrt, hajas fejbőrt, körmöket érintő bőrbetegség. A nyári időszakban, a lengébb ruhadarabok viselése még inkább felhívja a figyelmet a legtöbbször a hajas fejbőrön, térd, könyök és körmök területén jelentkező jellegzetes tünetekre.

#ideg
2014.06.11.

A ganglion, azaz idegdúc okai és kezelése

Az idegdúc általában borsónyi méretű, de akár egészen nagy is lehet. Többnyire a csukló hátsó részén található meg, de előfordul annak elülső részén, a tenyéren vagy az ujjakon is.

#izomsérülés
2014.02.17.

Izomsérülések és kezelésük

Sportolás közben nem ritka, hogy az izom megsérül: zúzódás, vérömleny, izomszakadás is kialakulhat. Mik a tüneteik, és hogyan kell kezelni őket? Cikkünkből megtudhatod!

#bőr
2013.11.29.

10 tipp a téli bőrvédelemhez

A nemrég beköszöntött hideg, az alacsonyabb páratartalom, a lakások fűtése különösen megviselheti a bőrünket. A szárazság mellett gyakran jelentkezik egy másik, kellemetlen tünet is: a viszketés. Dr. Pellion Szilvia, az Oxygen Medical bőrgyógyásza 10 hasznos tippel szolgál a bőr védelmében.

#sebellátás
2013.05.12.

Sebellátás: attól függ, milyen típusú a vérzés

Tízből csupán két esetben segítenek az autósok, ha balesetet látnak. Te mit tennél akkor, ha sérültet látnál az utcán? Odasietnél és alkalmaznád az elsősegélynyújtást, vagy gyorsan továbbállnál? Ismered a sebellátás folyamatát?

#csontrepedés
2013.01.09.

Fiatalkori csontrepedés

Egy amerikai tanulmány szerint a tini sportolok körében gyakoribb a csontrepedés, mint ahogy azt gondolnánk. A kutatás még arra is kitért, hogy a sportoló lányoknál gyakoribb a csontrepedés, mint a sportoló fiúknál.

#köröm
2012.07.17.

Mit kell tudni a körömgombáról?

A körömméreg és a körömgombásodás a lábujj körmein megjelenő gombás fertőzés következtében alakul ki leggyakrabban. A körömgomba tüneteiről, megjelenéséről és kezeléséről bővebb információkat kaphatsz cikkünkből.

#gipsz
2011.07.12.

Lekerült a gipsz, hogyan tovább?

Lehet, hogy el szeretnél kezdeni valamilyen váltogatott mozgásokból álló feladatokat, közben persze kis szüneteket beiktatva, pihentetve a végtagodat. Figyelj oda rá, hogy ne terheld túl!

#playstation
2009.03.30.

A túl sok PlayStation fájdalmas bütyköket okozhat

Játékosok vigyázat! A kontroller túl szoros markolása, és a gombok erőteljes nyomogatása egy újfajta, eddig nem ismert bőrbetegséget okoz, melyet a tenyéren keletkező fájdalmas kinövések, dudorok jellemeznek