Betegségek, kéz

#Betegségek #kéz

13 db cikk a témában

Kéz-láb-száj betegség – Mi is ez?
#kéz-láb-száj betegség
2023.02.28.

Kéz-láb-száj betegség – Mi is ez?

A kéz-láb-száj betegség enyhe, fertőző vírusfertőzés. A tünetek közé tartozik a sebek a szájban és a kiütések a kezeken és a lábakon. Bár a betegség gyakrabban fordul elő kisgyermekek körében, tiniknél is megjelenhet például középiskolai kollégiumokban, de kisebb testvértől is el lehet kapni.

Az idegen kéz szindróma
#idegen kéz
2022.08.10.

Az idegen kéz szindróma

Ez a betegség egy neurológiai rendellenesség. Szellemkézként is szokták emlegetni, mikor a páciens az egyik végtagja felett elveszti az uralmát, olyan, mintha nem is hozzá tartozna.

#pikkelysömör
2014.07.16.

Pikkelysömör: mire figyeljünk nyáron?

A pikkelysömör a bőrt, hajas fejbőrt, körmöket érintő bőrbetegség. A nyári időszakban, a lengébb ruhadarabok viselése még inkább felhívja a figyelmet a legtöbbször a hajas fejbőrön, térd, könyök és körmök területén jelentkező jellegzetes tünetekre.

#ideg
2014.06.11.

A ganglion, azaz idegdúc okai és kezelése

Az idegdúc általában borsónyi méretű, de akár egészen nagy is lehet. Többnyire a csukló hátsó részén található meg, de előfordul annak elülső részén, a tenyéren vagy az ujjakon is.

#izomsérülés
2014.02.17.

Izomsérülések és kezelésük

Sportolás közben nem ritka, hogy az izom megsérül: zúzódás, vérömleny, izomszakadás is kialakulhat. Mik a tüneteik, és hogyan kell kezelni őket? Cikkünkből megtudhatod!

#bőr
2014.01.28.

A vitiligo több mint egyszerű kozmetikai probléma

Gyakran egyszerű kozmetikai problémaként kezelik, a vitiligo azonban ennél összetettebb betegség. Bár kialakulásának pontos okai nem tisztázottak, a legszélesebb körben elfogadott hipotézis szerint autoimmun betegség, melyhez több más kórkép is társulhat.

#bőr
2013.11.29.

10 tipp a téli bőrvédelemhez

A nemrég beköszöntött hideg, az alacsonyabb páratartalom, a lakások fűtése különösen megviselheti a bőrünket. A szárazság mellett gyakran jelentkezik egy másik, kellemetlen tünet is: a viszketés. Dr. Pellion Szilvia, az Oxygen Medical bőrgyógyásza 10 hasznos tippel szolgál a bőr védelmében.

#sebellátás
2013.05.12.

Sebellátás: attól függ, milyen típusú a vérzés

Tízből csupán két esetben segítenek az autósok, ha balesetet látnak. Te mit tennél akkor, ha sérültet látnál az utcán? Odasietnél és alkalmaznád az elsősegélynyújtást, vagy gyorsan továbbállnál? Ismered a sebellátás folyamatát?

#csontrepedés
2013.01.09.

Fiatalkori csontrepedés

Egy amerikai tanulmány szerint a tini sportolok körében gyakoribb a csontrepedés, mint ahogy azt gondolnánk. A kutatás még arra is kitért, hogy a sportoló lányoknál gyakoribb a csontrepedés, mint a sportoló fiúknál.

#köröm
2012.07.17.

Mit kell tudni a körömgombáról?

A körömméreg és a körömgombásodás a lábujj körmein megjelenő gombás fertőzés következtében alakul ki leggyakrabban. A körömgomba tüneteiről, megjelenéséről és kezeléséről bővebb információkat kaphatsz cikkünkből.

#gipsz
2011.07.12.

Lekerült a gipsz, hogyan tovább?

Lehet, hogy el szeretnél kezdeni valamilyen váltogatott mozgásokból álló feladatokat, közben persze kis szüneteket beiktatva, pihentetve a végtagodat. Figyelj oda rá, hogy ne terheld túl!

#playstation
2009.03.30.

A túl sok PlayStation fájdalmas bütyköket okozhat

Játékosok vigyázat! A kontroller túl szoros markolása, és a gombok erőteljes nyomogatása egy újfajta, eddig nem ismert bőrbetegséget okoz, melyet a tenyéren keletkező fájdalmas kinövések, dudorok jellemeznek